r
Nosalty Logó

Mexikói pizzás csiga

Gabimami58
Mexikói pizzás csiga
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

967
Kalória
30.9g
Fehérje
143.9g
Szénhidrát
29g
Zsír
163.8g
Víz
90.3g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
10.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 967 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5798 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 236 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3159 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    2353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    143.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    163.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 967 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.3 g

Zsír

  • Összesen
    173.9 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18954.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    402 mg
  • Kálcium
    1637 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    2356 mg
  • Nátrium
    14115 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    863.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    982.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    938 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    806 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    910 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    180 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1403 micro
Összesen 5798 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Töltelék: A tejfölbe beletesszük a pizzakrémet, a 3 gerezd zúzott fokhagymát. A párizsit apró kockára vágjuk, a sajtot lereszeljük, a gombát kis kockára vágjuk, és az ananászt is úgyszintén.
  2. A liszteket egy mély tálba öntjük, kissé összekeverjük, a közepébe mélyedést készítünk, ebbe morzsoljuk az élesztőt, rá a sót, cukrot.
  3. Erre öntjük a tejet, és 3 percet állni hagyjuk. Majd hozzáadjuk a vizet, tojást, ezt jól összedolgozzuk és végül az étolajat, ezt is jól beledolgozzuk, majd kissé a tetejét liszttel megszórjuk, és kelni hagyjuk fél órát.
  4. Majd a megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és két cipót formálunk belőle. Az egyiket a tálba visszatesszük, míg a másikat lisztezett deszkán vékony téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük tejföllel, majd rászórjuk a fele hozzávalót, a sajt kivételével.
  5. Ezt feltekerjük szorosan és két ujjnyi szélesre szeleteljük.
  6. Enyhén zsírozott, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, de kissé mindegyik alját összecsípjük, hogy ne folyjon ki a töltelék belőle. Ugyanígy járunk el a másik tésztával is, végül a reszelt sajtot egyenletesen rászórjuk.
  7. Majd előmelegített sütőben teljes lángon készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 360 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30

Mivel ez számomra is újdonság volt, így elkészítettem, hogy ízre milyen. Nagy sikere lett, a család apraja-nagyja csak dicsérte, s ez nagyon jólesett, hisz én is először készítettem. S nekem csak a hozzávalók voltak megadva, és sikerült!

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...