r
Nosalty Logó

Pizzás buci ahogy Méri készíti

NS
Pizzás buci ahogy Méri készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A közepébe

A tetejére

1084
Kalória
38.3g
Fehérje
96g
Szénhidrát
60.6g
Zsír
237.6g
Víz
246.6g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
8.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A közepébe

A tetejére

Összesen 1084 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A közepébe

A tetejére

Összesen 5424 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A közepébe

A tetejére

Összesen 233 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3131.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    1790 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    237.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 1084 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.5 g

Zsír

  • Összesen
    303 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15658 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    3108 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    2784 mg
  • Nátrium
    8950 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    479.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1187.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2288 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    612 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2245 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    239 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1869 micro
Összesen 5424 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az 1 dl tejet meglangyosítjuk 1 tk kristálycukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk 10 percig felfutni.
  2. Közben a 10-15 dkg vajat megolvasztjuk, a lisztet beleöntjük a tálba, beletesszük a lisztet, a sót és az olvasztott vajat. Ha felfutott az élesztő, akkor beleöntjük, és jól összekavarjuk, és addig adagoljuk hozzá a langyos vizet, amíg jól el nem tudjuk dolgozni a tésztát. Kb. 10 percig dagasztjuk, majd cipót formázunk belőle, és utána kelni hagyjuk langyos helyen kb. 1 óráig.
  3. Közben amíg kel a tészta, elkészítjük a masszát. A lilahagymát apróra felkockázzuk, a virslit is apróra vágjuk, egy nagyobb tálba beletesszük a pizzakrémet, és hozzáadjuk az apróra vágot lilahagymát, a virslit és a kukoricát.
  4. A megkelt tésztát 0,5 cm vastagra nyújtjuk lisztezett felületen. 12×12 cm-es kockákra vágjuk, kb 10 darab lesz belőle. A kockák közepén elosztjuk a tölteléket, majd az egymással szembeni csücsköket összecsípjük, így kapjuk meg a batyu formát.
  5. Végül a 2 darab egész tojást felütjük, hozzákeverjük a tejfölt és a majorannát. A tészta tetejét megkenjük vele, és a reszelt sajtot rászórjuk.
  6. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belerakjuk a pizzás bucikat. 2-3 adagban sütjük meg, ne tegyük őket szorosan egymás mellé, mert megkelnek. 20-25 percig sütjük 180 fokos sütőben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Valamit készíteni akartam vacsorára, pizza nemrég volt és így készült el a pizzás buci. A férjemnek nagyon ízlett, és elnevezte pizzás csónaknak.

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...