r
Nosalty Logó

Pizzás buci ahogy Méri készíti

NS
Pizzás buci ahogy Méri készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A közepébe

A tetejére

1084
Kalória
38.3g
Fehérje
96g
Szénhidrát
60.6g
Zsír
237.6g
Víz
246.6g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
8.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A közepébe

A tetejére

Összesen 1084 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A közepébe

A tetejére

Összesen 5424 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A közepébe

A tetejére

Összesen 233 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3131.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    1790 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    237.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 1084 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.5 g

Zsír

  • Összesen
    303 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15658 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    3108 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    2784 mg
  • Nátrium
    8950 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    479.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1187.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2288 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    612 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2245 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    239 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1869 micro
Összesen 5424 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az 1 dl tejet meglangyosítjuk 1 tk kristálycukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk 10 percig felfutni.
  2. Közben a 10-15 dkg vajat megolvasztjuk, a lisztet beleöntjük a tálba, beletesszük a lisztet, a sót és az olvasztott vajat. Ha felfutott az élesztő, akkor beleöntjük, és jól összekavarjuk, és addig adagoljuk hozzá a langyos vizet, amíg jól el nem tudjuk dolgozni a tésztát. Kb. 10 percig dagasztjuk, majd cipót formázunk belőle, és utána kelni hagyjuk langyos helyen kb. 1 óráig.
  3. Közben amíg kel a tészta, elkészítjük a masszát. A lilahagymát apróra felkockázzuk, a virslit is apróra vágjuk, egy nagyobb tálba beletesszük a pizzakrémet, és hozzáadjuk az apróra vágot lilahagymát, a virslit és a kukoricát.
  4. A megkelt tésztát 0,5 cm vastagra nyújtjuk lisztezett felületen. 12×12 cm-es kockákra vágjuk, kb 10 darab lesz belőle. A kockák közepén elosztjuk a tölteléket, majd az egymással szembeni csücsköket összecsípjük, így kapjuk meg a batyu formát.
  5. Végül a 2 darab egész tojást felütjük, hozzákeverjük a tejfölt és a majorannát. A tészta tetejét megkenjük vele, és a reszelt sajtot rászórjuk.
  6. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belerakjuk a pizzás bucikat. 2-3 adagban sütjük meg, ne tegyük őket szorosan egymás mellé, mert megkelnek. 20-25 percig sütjük 180 fokos sütőben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Valamit készíteni akartam vacsorára, pizza nemrég volt és így készült el a pizzás buci. A férjemnek nagyon ízlett, és elnevezte pizzás csónaknak.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek