Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzás buci ahogy Méri készíti

Pizzás buci ahogy Méri készíti
Pizzás buci ahogy Méri készíti
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamit készíteni akartam vacsorára, pizza nemrég volt és így készült el a pizzás buci. A férjemnek nagyon ízlett, és elnevezte pizzás csónaknak.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A közepébe

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az 1 dl tejet meglangyosítjuk 1 tk kristálycukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk 10 percig felfutni.
  2. Közben a 10-15 dkg vajat megolvasztjuk, a lisztet beleöntjük a tálba, beletesszük a lisztet, a sót és az olvasztott vajat. Ha felfutott az élesztő, akkor beleöntjük, és jól összekavarjuk, és addig adagoljuk hozzá a langyos vizet, amíg jól el nem tudjuk dolgozni a tésztát. Kb. 10 percig dagasztjuk, majd cipót formázunk belőle, és utána kelni hagyjuk langyos helyen kb. 1 óráig.
  3. Közben amíg kel a tészta, elkészítjük a masszát. A lilahagymát apróra felkockázzuk, a virslit is apróra vágjuk, egy nagyobb tálba beletesszük a pizzakrémet, és hozzáadjuk az apróra vágot lilahagymát, a virslit és a kukoricát. 
  4. A megkelt tésztát 0,5 cm vastagra nyújtjuk lisztezett felületen. 12×12 cm-es kockákra vágjuk, kb 10 darab lesz belőle. A kockák közepén elosztjuk a tölteléket, majd az egymással szembeni csücsköket összecsípjük, így kapjuk meg a batyu formát.
  5. Végül a 2 darab egész tojást felütjük, hozzákeverjük a tejfölt és a majorannát. A tészta tetejét megkenjük vele, és a reszelt sajtot rászórjuk. 
  6. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belerakjuk a pizzás bucikat. 2-3 adagban sütjük meg, ne tegyük őket szorosan egymás mellé, mert megkelnek. 20-25 percig sütjük 180 fokos sütőben.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 145
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Méri

Mióta szakács: 2012.11.21.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

pizzás-virslis buci, pizzás csónak, pizzakrémes töltött buci sajttal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1084
finomliszt 50 dkg
tej 1 dl
élesztő 3 dkg
cukor 1 teáskanál
2 kk
víz 1 dl
vaj 15 dkg
lila hagyma 1 közepes fej
virsli 35 dkg
pizzaszósz 200 ml
csemegekukorica 20 dkg
tojás 2 db
tejföl 1 ek
majoranna 0 ízlés szerint
sajt 25 dkg