r
Nosalty Logó

Mozzarellás-fokhagymás pizzakenyércsíkok

Glaser
Mozzarellás-fokhagymás pizzakenyércsíkok
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához:

A feltéthez:

986
Kalória
48.1g
Fehérje
82.8g
Szénhidrát
50.5g
Zsír
155.1g
Víz
145.9g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
332.9mg
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A feltéthez:

Összesen 986 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A feltéthez:

Összesen 1973 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A feltéthez:

Összesen 284 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3444 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    955 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    1589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 986 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6888.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1909 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1530 mg
  • Nátrium
    3178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    165.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    310.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    743 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 1973 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 284 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. A lisztet egy edénybe tesszük, közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral, és kb. 3 ek. langyos vízzel elkavarjuk. Letakarva meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük.
  2. Hozzáadjuk a maradék vizet, a sót és az olajat. Sima tésztává gyúrjuk, és letakarva további 30 percig kelesztjük.
  3. A tésztából két kb. 24 cm-es átmérőjű kört formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk.
  4. A vajat elkeverjük az áttört fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. A fokhagymás vajjal megkenjük a tésztát. Megszórjuk a reszelt mozzarellával, parmezánnal, a fűszerkeverékkel.
  5. A pizzákat egy pizzavágóval vízszintesen 3 és merőlegesen 7 csíkra vágjuk.
  6. Betoljuk a 250 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Volt a hűtőben még 2 csomag mozzarella, amely felhasználásra várt, de mozzarella helyett elkészíthetjük más sajttal is ezt a finomságot.

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...