r
Nosalty Logó

Mozzarellás-fokhagymás pizzakenyércsíkok

Glaser
Mozzarellás-fokhagymás pizzakenyércsíkok
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához:

A feltéthez:

986
Kalória
48.1g
Fehérje
82.8g
Szénhidrátok
50.5g
Zsír
155.1g
Víz
145.9g
Koleszterin
3.6g
Rost
332.9mg
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A feltéthez:

Összesen 986 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A feltéthez:

Összesen 1973 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A feltéthez:

Összesen 284 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3444 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    955 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    1589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 986 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6888.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1909 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1530 mg
  • Nátrium
    3178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    310.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    743 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 1973 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 284 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. A lisztet egy edénybe tesszük, közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral, és kb. 3 ek. langyos vízzel elkavarjuk. Letakarva meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük.
  2. Hozzáadjuk a maradék vizet, a sót és az olajat. Sima tésztává gyúrjuk, és letakarva további 30 percig kelesztjük.
  3. A tésztából két kb. 24 cm-es átmérőjű kört formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk.
  4. A vajat elkeverjük az áttört fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. A fokhagymás vajjal megkenjük a tésztát. Megszórjuk a reszelt mozzarellával, parmezánnal, a fűszerkeverékkel.
  5. A pizzákat egy pizzavágóval vízszintesen 3 és merőlegesen 7 csíkra vágjuk.
  6. Betoljuk a 250 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Volt a hűtőben még 2 csomag mozzarella, amely felhasználásra várt, de mozzarella helyett elkészíthetjük más sajttal is ezt a finomságot.

További receptek

Pizza Vesuvio

Hagyományos alapok összegyúrásával született ez a nem épp tradicionális pizzakülönlegesség. A tészta hagyományos nápolyi alapokon nyugszik: 00-ás lisztből, magas hidratációval, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...