Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza margherita 2. - mini

Pizza margherita 2. - mini
Pizza margherita 2. - mini
45 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk családi hagyomány, hogy egy kis tejet teszünk a paradicsomszószba, nem sokat, épp annyit, hogy kicsit krémes legyen, és ne legyen olyan savanyú a szósz. A pizza tetejére egyébként friss bazsalikomot is lehet szórni, magam sem értem, én miért nem tettem így :). Azt hiszem, az oregánó hamarabb került a kezem közé:) .

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

ajánlat

Ebből a mennyiségből egyébként 2 tepsi pizza készíthető, mini változatként pedig 18 db. Társasági összezörrenésekre ideális a minit készíteni, különféle feltétekkel, és akkor mindenki talál kedvére valót.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta kellékeit összegyúrjuk.  Minimum 2 órát kelesztjük kelesztőtálban.
  2. Megfőzzük a szószt.
  3. A sütőt előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  4. A tésztát félbevágjuk, mindkettőt kb. 9 részre osztjuk, és kézzel formázzuk.
  5. Megkenjük vékonyan paradicsomszósszal, rakunk rá mozzarellaszeleteket, megszórjuk oregánóval, meglocsoljuk olívaolajjal.
  6. Az előmelegített sütőben készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 825
elküldve: 3
receptkönyvben: 213
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

mozzarelli

Mióta szakács: 2011.02.26.
10 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: pizza
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

mozzarellás pizza, minipizzák

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-03-23 09:07

beppelena@freem!
Kedves mozzarelli!

Igen, amint elkészítettem, beszámolok:-))))
Szép napos napot mára Neked!
Éva-Anyóca

beppelena@freemail.hu
mozzarelli / beppelena@freemail.hu Tue, 2011-03-22 23:59

Kedves Éva-Anyóca! Igazad van...amennyire mini valóban annyira fini :))) Örülök ha elmentetted....de várom a beszámolót a végeredményről!!

579
finomliszt 50 dkg
instant élesztő 7 g
olívaolaj 2 ek
1 teáskanál
víz 3 dl
cukor 0.5 teáskanál
zsálya 0 ízlés szerint
olívaolaj 6 ek
fokhagyma 2 gerezd
paradicsomszósz 5 dl
tej 20 ml
cukor 0.5 teáskanál
bazsalikom 0 ízlés szerint
mozzarella 30 dkg
oregánó 0 ízlés szerint