Nosalty Logó

Pan pizzatészta és szósz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pan pizzatészta és szósz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pizzatésztához

Pizzaszószhoz

Összesen 899 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pizzatésztához

Pizzaszószhoz

Összesen 2694 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pizzatésztához

Pizzaszószhoz

Összesen 236 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2333.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    1836 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10421 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 899 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7001 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    5507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    31264 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 2694 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2730 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 236 Kcal

Hozzávalók

Pizzatésztához

Pizzaszószhoz

Elkészítés

Pizzatésztához

  1. A szószhoz keverjük össze a hozzávalókat, és hagyjuk összeérni, amíg a tészta elkészül.
  2. Nagyobb tálban összekeverjük a sót, a cukrot és a porélesztőt, majd hozzáöntjük a meleg tejet. Alaposan összekeverjük, és hagyjuk 2-3 perc alatt felfutni.
  3. Belekeverjük a 2 ek olajat és a lisztet,pár perc alatt átdolgozzuk a tésztát, majd a tepsi méretére nyújtjuk.
  4. A tepsit vagy pizzaformát kiolajozzuk (6 ek), és belehelyezzük a tésztát. A tészta széleit egy ecset segítségévelvékonyan bekenjük olajjal. Ha van olajspray, akkor azt is használhatjuk helyette.
  5. Lefedve 1-1,5 órát kelesztjük, vagy 50 fokos sütőbe tesszük 20-30 percre.
  6. Megkenjük a szósszal, és kedvünkre való feltéttel 200 fokon megsütjük 10-15 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 11520
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 26.

Ajánló

Mivel nekem nincs külön pizza tepsim, piteformában szoktam sütni, így is kiváló. A mennyiség 2 nagyobb piteformára elég, ehhez kell a 6 ek olaj a kikenéshez. A kelesztéskor letakarhatjuk hagyományosan konyharuhával is a tésztát, de ekkor vigyázzunk, hogy a tetejét ne nyomjuk be, vagy használhatunk egy nagy tányért, ami védi a tészta tetejét.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imádjuk az egyik étteremlánc pizzáját, ez a recept áll a legközelebb hozzá. Az eredménye vastag, de mégis ropogós, átsült tészta, amit ha fokhagymásan készítünk, még ízletesebb lesz. Miben más? Tejjel készül, és már abban a tepsiben kelesztjük, amiben ki is fogjuk sütni. A szószt pedig ne sajnáljuk, a vastag tészta imádja, még finomabb lesz tőle, ahogy átsül!

Hozzászólások

Hozzávalók

Pizzatésztához

Pizzaszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek