r
Nosalty Logó

Pan pizzatészta és szósz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pan pizzatészta és szósz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pizzatésztához

Pizzaszószhoz

Összesen 899 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pizzatésztához

Pizzaszószhoz

Összesen 2694 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pizzatésztához

Pizzaszószhoz

Összesen 236 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2333.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    1836 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10421 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 899 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7001 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    5507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    31264 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 2694 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2730 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 236 Kcal

Hozzávalók

Pizzatésztához

Pizzaszószhoz

Elkészítés

Pizzatésztához

  1. A szószhoz keverjük össze a hozzávalókat, és hagyjuk összeérni, amíg a tészta elkészül.
  2. Nagyobb tálban összekeverjük a sót, a cukrot és a porélesztőt, majd hozzáöntjük a meleg tejet. Alaposan összekeverjük, és hagyjuk 2-3 perc alatt felfutni.
  3. Belekeverjük a 2 ek olajat és a lisztet,pár perc alatt átdolgozzuk a tésztát, majd a tepsi méretére nyújtjuk.
  4. A tepsit vagy pizzaformát kiolajozzuk (6 ek), és belehelyezzük a tésztát. A tészta széleit egy ecset segítségévelvékonyan bekenjük olajjal. Ha van olajspray, akkor azt is használhatjuk helyette.
  5. Lefedve 1-1,5 órát kelesztjük, vagy 50 fokos sütőbe tesszük 20-30 percre.
  6. Megkenjük a szósszal, és kedvünkre való feltéttel 200 fokon megsütjük 10-15 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11773
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 26.

Ajánló

Mivel nekem nincs külön pizza tepsim, piteformában szoktam sütni, így is kiváló. A mennyiség 2 nagyobb piteformára elég, ehhez kell a 6 ek olaj a kikenéshez. A kelesztéskor letakarhatjuk hagyományosan konyharuhával is a tésztát, de ekkor vigyázzunk, hogy a tetejét ne nyomjuk be, vagy használhatunk egy nagy tányért, ami védi a tészta tetejét.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imádjuk az egyik étteremlánc pizzáját, ez a recept áll a legközelebb hozzá. Az eredménye vastag, de mégis ropogós, átsült tészta, amit ha fokhagymásan készítünk, még ízletesebb lesz. Miben más? Tejjel készül, és már abban a tepsiben kelesztjük, amiben ki is fogjuk sütni. A szószt pedig ne sajnáljuk, a vastag tészta imádja, még finomabb lesz tőle, ahogy átsül!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Pizzatésztához

Pizzaszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek