r
Nosalty Logó

Pan pizzatészta és szósz

NS
Pan pizzatészta és szósz
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pizzatésztához

Pizzaszószhoz

899
Kalória
22.6g
Fehérje
140.6g
Szénhidrát
25.6g
Zsír
89.5g
Víz
-
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
10.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pizzatésztához

Pizzaszószhoz

Összesen 899 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pizzatésztához

Pizzaszószhoz

Összesen 2694 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pizzatésztához

Pizzaszószhoz

Összesen 236 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2333.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    1836 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    140.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    89.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10421 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 899 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7001 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    5507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    421.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    268.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    31264 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 2694 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2730 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

Pizzatésztához

  1. A szószhoz keverjük össze a hozzávalókat, és hagyjuk összeérni, amíg a tészta elkészül.
  2. Nagyobb tálban összekeverjük a sót, a cukrot és a porélesztőt, majd hozzáöntjük a meleg tejet. Alaposan összekeverjük, és hagyjuk 2-3 perc alatt felfutni.
  3. Belekeverjük a 2 ek olajat és a lisztet,pár perc alatt átdolgozzuk a tésztát, majd a tepsi méretére nyújtjuk.
  4. A tepsit vagy pizzaformát kiolajozzuk (6 ek), és belehelyezzük a tésztát. A tészta széleit egy ecset segítségévelvékonyan bekenjük olajjal. Ha van olajspray, akkor azt is használhatjuk helyette.
  5. Lefedve 1-1,5 órát kelesztjük, vagy 50 fokos sütőbe tesszük 20-30 percre.
  6. Megkenjük a szósszal, és kedvünkre való feltéttel 200 fokon megsütjük 10-15 perc alatt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Imádjuk az egyik étteremlánc pizzáját, ez a recept áll a legközelebb hozzá. Az eredménye vastag, de mégis ropogós, átsült tészta, amit ha fokhagymásan készítünk, még ízletesebb lesz. Miben más? Tejjel készül, és már abban a tepsiben kelesztjük, amiben ki is fogjuk sütni. A szószt pedig ne sajnáljuk, a vastag tészta imádja, még finomabb lesz tőle, ahogy átsül!

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...