Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi pizza Andreiától

Házi pizza Andreiától
Házi pizza Andreiától
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pizza nagy kedvenc a családunkban. Mióta ezt a receptet kipróbáltam, akkora sikert aratott, hogy azóta egyetlen egyszer sem kopogtatott a futár az ajtónkon.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fenti hozzávalókból egy kemény, csomómentes tésztát gyúrunk. A tésztát egy konyharuhával lefedett tálban (vagy kelesztőtálban) meleg helyen kb. 3 órára kelni hagyjuk.
  2. Ha megkelt, a tésztát kivesszük a tálból és lisztezett nyújtófán kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát pizzaformába (vagy ahogy én is, sütőpapírral bélelt tepsibe) fektetjük , pizzakrémmel vagy paradicsomszósszal megkenjük, fűszerezzük, és ízlés szerinti feltéttel megrakjuk.
  3. Én most gyrosos feltétet készítettem, és a tetejét jól megszórtam reszelt sajttal.
  4. Előmelegített sütőben sütjük.
  5. A tészta mennyisége 2 pizzához elegendő.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 52 998
elküldve: 3
receptkönyvben: 227
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: 1

szakács

Na ezt süsd ki!

Mióta szakács: 2012.02.05.
47 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

saját készítésű pizza, házi pizzatészta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Isoras
Isoras Tue, 2016-05-10 12:58

Szia! Érdekelne hogy teljes kiőrlésű liszttel próbáltad-e már? Van-e valami tanácsod ezzel kapcsolatban. Attól félek, hogy nagyon kemény lesz vele, de mivel kezdő vagyok, nem tudom mivel lehetne puhítani. Esetleg több olaj? :)

hsgyorgyi
hsgyorgyi Sat, 2012-03-03 11:12

Kedves kicsiboszi és Tomatotree ! Köszönöm a választ! Én voltam bamba és elnéztem a mértékegységet.Köszi a segítségeteket! Györgyi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2012-03-01 15:19

Kedves Györgyi! Sajnálom, hogy ilyen későn válaszolok, de talán még nem túl késő. Én évek óta ezzel a mennyiséggel készítem, ez a mennyiség adja meg a tésztának a megkelés után a kívánt lágyságot. Próbáld ki és majd meséld el, hogy ízlett! Nálunk nagy kedvenc.

hsgyorgyi
hsgyorgyi Wed, 2012-02-29 17:10

Kedves Andreia! A 20 dkg liszthez a 12 dkg élesztő nem sok? Köszi Györgyi

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Fri, 2012-03-02 16:17

Az 12 gr és nem 12 dkg! Szerintem arányaiban nem sok, én 75 dkg lisztből sütök pizzát és ahhoz 4 dkg (=40 gr) élesztőt használok.)

422
finomliszt 200 g
élesztő 12 g
0.5 tk
olívaolaj 3 ek
víz 2 dl
pizzaszósz 100 ml
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
sonka 20 dkg
sajt 10 dkg