Nosalty Logó

Piskótás dobos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
"Inom"
Piskótás dobos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A karamell krémhez

A vaníliás krémhez

A piskótához

Az összeállításhoz

Összesen 2017 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A karamell krémhez

A vaníliás krémhez

A piskótához

Az összeállításhoz

Összesen 12101 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A karamell krémhez

A vaníliás krémhez

A piskótához

Az összeállításhoz

Összesen 256 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    88.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1483.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.1 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    753 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    741 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 2017 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    170.4 g

Zsír

  • Összesen
    532.7 g
  • Telített zsírsav
    316 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2557 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8900.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    386 mg
  • Kálcium
    2879 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    3051 mg
  • Nátrium
    2241 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1662.6 g
  • Cukor
    956 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1153.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4520 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    1217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4445 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    910 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1848 micro
Összesen 12101 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 256 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A karamell krémhez

A vaníliás krémhez

A piskótához

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta anyagait összegyúrjuk, öt részre osztjuk, és tepsi hátán vékonyra kinyújtjuk, majd kisütjük.
  2. A karamellkrémhez a cukrot világosra pirítjuk, hozzáöntjük a vizet, felolvasztjuk a karamellt. Ezután beleöntünk 2 dl tejet, ha forr, hozzáöntjük a maradék tejben elkevert lisztet, és folytonos keverés közben sűrűre főzzük.
  3. Ha kihűlt, habosra kavarjuk a vajjal.
  4. A lapokat ezzel a krémmel töltjük meg.
  5. A vaníliás krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, a vajat habosra kavarjuk a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
  6. A piskótát miután kisütöttük, még melegen kettévágjuk, és egyenként megkenjük lekvárral, és feltekerjük, majd felszeleteljük.
  7. Az ötlapos tésztánkat megkenjük a vaníliás krém felével, ráfektetjük szorosan a piskóta szeleteket, és a maradék krémmel befedjük.
  8. A tejszínt felverjük 1 ek kakaóporral, majd a tészta tetejére simítjuk.
  • Sütés hőfoka: 155 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 31598
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 15.

Receptkategóriák

Ez a recept is a Rozáliáé. Amikor ezt készítettem, elég sürgető volt, így csak három lapot sütöttem, valamint én 30x35-ös tepsimérettel dolgoztam (a recept 25x35-ös méretre van megadva). Macerás egy kissé, és mindent összevetve nem is olyan olcsó, de megéri. Ne hagyjunk ki semmit, mert szükséges hozzá a két krém, és az édességét a lekvár savanykás íze kissé tompítja. A piskóta elég, ha simán 6 tojásból készül, vagyis csak egy tekercset készítünk. Kb 1 cm-es szeletekre vágva elég az egész sütire, s még így is elég magas szeleteink lesznek.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Bocsi,de nem értem,hogy mikor kell a vanilia és mikor a karamell krémet használni. A piskótát a magasságánál vágod ketté,mivel ez vizes piskóta,így elég magas lesz és úgy tekered fel?

"Inom"

Szia! A karamell krémmel töltöd meg a lapokat. A vaníliás krém egyik fele a már kész, a lapokból összeállított tészta tetejére kerül,majd erre a tekercsek és a krém másik fele pedig a tekercsek tetejére. A piskótát lapjában vágod ketté,végül is olyan, mintha két vékony piskótát sütnél meg,de a story részben jeleztem,hogy -szerintem-elég egy 6 tojásból készített "sima" piskóta. Remélem, tudtam segíteni! Üdv: Era.

"Inom"

,

Törölt felhasználó

Értem már oké,köszi.

"Inom"

Nagyon szívesen! :)

Vérmedve

Szia! A tej mennyisége a karamell résznél biztosan 0,5 dl akart lenni?

"Inom"

Szia! Köszönöm az észrevételed,nagyon hasznos volt! Javítottam, sem a víz, sem a tej mennyisége nem volt jó; mindkett? 0,5 l. Üdv: Era

Éva-Anyóca

Micsoda gyönyör?ség.:-) Köszönöm a receptet.:-)

"Inom"

:) Köszönöm!

gyermánné

én ma megcsináltam ezt a sútit nagyon jo lett de én a karamell krémet ugy csinálnám hogy egy tejkaramellás és egy csoki pudingot kell ?sszef?zni és ez nagyon finom igy meg én nem tetem rá tejszint mert igy is nagyon magas a lányoméknak viszek bel?le és szerintem nagyon fog izleni nekik k?szi ezt a receptet kicsit id?igényes de megéri

"Inom"

Nagyon örülök,hogy tetszik! Valóban id?igényes,de megéri! / fél napot én is a konyhában töltöttem :) / Köszönöm a visszajelzést,szép estét! Era.

Törölt felhasználó

Szia era972! Megcsináltam ma a sütit - három laposra, így is elég magas. Egy gond van vele...ill. kett?:) Egyik, hogy a karamellkrém nagyon híg lett(hiába noszogattam, már nem s?r?södött tovább, így maradok a korábbi, már bevált krémemnél) , másik, hogy így sem fogja megérni a holnap estét:) Finom, köszi a receptet!

"Inom"

Úgy látom,mindkét "gond" könnyen megoldható! :) Örülök,hogy ízlik, köszi a visszajelzést! Szép hétvégét! Era

Zsuzsamama56

Nagyon szépek,és elkészítem.

"Inom"

Köszönöm, remélem, nem fog csalódást okozni! Era.

Törölt felhasználó

Katalinka3 Szavaznék a sütire, de nem tudok.

"Inom"

Nagyon kedves vagy, köszönöm. :) A játék éjfélkor véget ért! ( nem gondoltam,hogy ennyi szavazatot kap a sütim! :D ) Era.

Hozzávalók

A tésztához

A karamell krémhez

A vaníliás krémhez

A piskótához

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

Még egy nagyon jó okunk van rá, miért ne egyél...

A gyorsételek jórészt egészségtelenek, ezért mindenki tudja, hogy fogyasztani őket csak mérsékelten érdemes. Egy friss kutatás azonban most még egy okot tett hozzá az eddigiekhez, ami ismét alátámasztja, miért ne egyél sok gyorskaját: az állati termékekben, alkoholban és cukorban gazdag étrend elpusztítja a jó baktériumokat a gyomrodban, és gyulladást okoz.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.