r
Nosalty Logó

Piskótás dobos szelet

"Inom"
Piskótás dobos szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A karamell krémhez

A vaníliás krémhez

A piskótához

Az összeállításhoz

2017
Kalória
28.4g
Fehérje
277.1g
Szénhidrát
88.8g
Zsír
192.3g
Víz
426.2g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
159.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A karamell krémhez

A vaníliás krémhez

A piskótához

Az összeállításhoz

Összesen 2017 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A karamell krémhez

A vaníliás krémhez

A piskótához

Az összeállításhoz

Összesen 12101 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A karamell krémhez

A vaníliás krémhez

A piskótához

Az összeállításhoz

Összesen 256 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    88.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1483.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    277.1 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    192.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    753 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    741 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 2017 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    170.4 g

Zsír

  • Összesen
    532.7 g
  • Telített zsírsav
    316 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2557 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8900.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    386 mg
  • Kálcium
    2879 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    3051 mg
  • Nátrium
    2241 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1662.6 g
  • Cukor
    956 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1153.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4520 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    1217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4445 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    910 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1848 micro
Összesen 12101 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 256 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta anyagait összegyúrjuk, öt részre osztjuk, és tepsi hátán vékonyra kinyújtjuk, majd kisütjük.
  2. A karamellkrémhez a cukrot világosra pirítjuk, hozzáöntjük a vizet, felolvasztjuk a karamellt. Ezután beleöntünk 2 dl tejet, ha forr, hozzáöntjük a maradék tejben elkevert lisztet, és folytonos keverés közben sűrűre főzzük.
  3. Ha kihűlt, habosra kavarjuk a vajjal.
  4. A lapokat ezzel a krémmel töltjük meg.
  5. A vaníliás krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, a vajat habosra kavarjuk a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
  6. A piskótát miután kisütöttük, még melegen kettévágjuk, és egyenként megkenjük lekvárral, és feltekerjük, majd felszeleteljük.
  7. Az ötlapos tésztánkat megkenjük a vaníliás krém felével, ráfektetjük szorosan a piskóta szeleteket, és a maradék krémmel befedjük.
  8. A tejszínt felverjük 1 ek kakaóporral, majd a tészta tetejére simítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 155 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35

Ez a recept is a Rozáliáé. Amikor ezt készítettem, elég sürgető volt, így csak három lapot sütöttem, valamint én 30x35-ös tepsimérettel dolgoztam (a recept 25x35-ös méretre van megadva). Macerás egy kissé, és mindent összevetve nem is olyan olcsó, de megéri. Ne hagyjunk ki semmit, mert szükséges hozzá a két krém, és az édességét a lekvár savanykás íze kissé tompítja. A piskóta elég, ha simán 6 tojásból készül, vagyis csak egy tekercset készítünk. Kb 1 cm-es szeletekre vágva elég az egész sütire, s még így is elég magas szeleteink lesznek.

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek