r
Nosalty Logó

Piros tésztás pezsgőhab torta

NS
Piros tésztás pezsgőhab torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A pezsgőhabhoz

A díszítéshez

437
Kalória
10.4g
Fehérje
59.9g
Szénhidrát
15.5g
Zsír
58.6g
Víz
184.7g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
36.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A pezsgőhabhoz

A díszítéshez

Összesen 437 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A pezsgőhabhoz

A díszítéshez

Összesen 5247 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A pezsgőhabhoz

A díszítéshez

Összesen 258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 437 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.5 g

Zsír

  • Összesen
    186.6 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4914.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    2159 mg
  • Nátrium
    1264 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    718.9 g
  • Cukor
    443 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    702.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    846 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    460 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    1738 mg
  • Retinol - A vitamin:
    832 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2601 micro
Összesen 5247 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  2. A piskótához a tojásfehérjéket csipetnyi sóval, és apránként adagolva a cukorral kemény habbá verjük.
  3. Óvatosan a habhoz adjuk a tojássárgákat, az ételfestéket, a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet, majd beleöntjük a tortaformába.
  4. Körülbelül 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ezt követően rácsra tesszük a megsült piskótalapot, és miután kihűlt, kettévágjuk.
  5. A habhoz a tojássárgákat 12 dkg cukorral, valamint a pezsgő felével meleg vízfürdőben habosra keverjük.
  6. Hozzáadjuk a vízben feloldott zselatint, utána a hideg vízfürdőben kihűtjük.
  7. A csipetnyi sóval és a megmaradt 3 dkg cukorral kemény habbá verjük a 2 tojásfehérjét, egy másik tálba pedig felverjük a tejszínt.
  8. A tojássárgájás krémhez adjuk a tojásfehérjét, a tejszínt, illetve a maradék pezsgőt.
  9. Az alsó piskótalapot visszahelyezzük a tortaformába, rásimítjuk a krémet, majd befedjük a másik lappal.
  10. Másnapig hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen a hab. (A tetejét tortabevonóval vontam be, az oldalát lekentem tejszínhabbal, marcipánszívvel és pirosra festett kókuszreszelékkel díszítettem.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Ezt a 3 az 1-ben tortát készítettem el a sógoromnak, a hugicámnak, valamint a férjemnek. Már régen szerettem volna elkészíteni, egy bársonyos piros tésztájú tortát.

További receptek

Epres Royal Charlotte-torta

A lekváros piskótatekercs mindannyiunk gyermekkori kedvence. Képzeljétek el, hogy ehhez az eredetileg francia mesterszakács által, az angol IV. György udvarában készült sütihez most ...

Gréti

Epres Charlotte

Ez lenne az eredeti Charlotte vagy a Rolyal Charlotte az eredeti? Nem tudom, ezért mindkettőt elkészítettem. Dönteni nehéz, melyik a jobb. Próbáljátok ki ti is mindkettőt, és döntsétek ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek