Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piros tésztás pezsgőhab torta

Piros tésztás pezsgőhab torta
Piros tésztás pezsgőhab torta
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a 3 az 1-ben tortát készítettem el a sógoromnak, a hugicámnak, valamint a férjemnek. Már régen szerettem volna elkészíteni, egy bársonyos piros tésztájú tortát.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A pezsgőhabhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  2. A piskótához a tojásfehérjéket csipetnyi sóval, és apránként adagolva a cukorral kemény habbá verjük.
  3. Óvatosan a habhoz adjuk a tojássárgákat, az ételfestéket, a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet, majd beleöntjük a tortaformába.
  4. Körülbelül 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ezt követően rácsra tesszük a megsült piskótalapot, és miután kihűlt, kettévágjuk.
  5. A habhoz a tojássárgákat 12 dkg cukorral, valamint a pezsgő felével meleg vízfürdőben habosra keverjük.
  6. Hozzáadjuk a vízben feloldott zselatint, utána a hideg vízfürdőben kihűtjük.
  7. A csipetnyi sóval és a megmaradt 3 dkg cukorral kemény habbá verjük a 2 tojásfehérjét, egy másik tálba pedig felverjük a tejszínt.
  8. A tojássárgájás krémhez adjuk a tojásfehérjét, a tejszínt, illetve a maradék pezsgőt.
  9. Az alsó piskótalapot visszahelyezzük a tortaformába, rásimítjuk a krémet, majd befedjük a másik lappal.
  10. Másnapig hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen a hab. (A tetejét tortabevonóval vontam be, az oldalát lekentem tejszínhabbal, marcipánszívvel és pirosra festett kókuszreszelékkel díszítettem.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 087
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvási Angéla

Mióta szakács: 2010.06.10.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pezsgőhabos torta, piros tésztájú torta, pezsgőkrémes piskótakarika

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-10-12 21:34

Nagyon szép a torta és biztos finom is, meglepődhettek az ünnepeltek, akiknek boldog szülinapot ezúton is.:-O
Milyen jó, majdnem egy időben a szülinapok, - biztos kellemes élmény lehetett összejönni, és egy ilyen csoda szép és finom torta mellett, ebbe a rohanó világba beszélgetni egy kicsit...:-O
Éva-Anyóca

436
tojás 5 db
1 csipet
cukor 20 dkg
ételfesték 4 kávéskanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 0.5 csomag
finomliszt 20 dkg
tojássárgája 6 db
cukor 15 dkg
pezsgő 3 dl
zselatin 15 g
víz 1 dl
1 csipet
tojásfehérje 2 db
növényi habtejszín 3 dl
tortabevonó 10 dkg
kókuszreszelék 4 ek
marcipán 5 dkg
ostya 10 dkg