r
Nosalty Logó

Piros tésztás pezsgőhab torta

NS
Piros tésztás pezsgőhab torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A pezsgőhabhoz

A díszítéshez

437
Kalória
10.4g
Fehérje
59.9g
Szénhidrát
15.5g
Zsír
58.6g
Víz
184.7g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
36.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A pezsgőhabhoz

A díszítéshez

Összesen 437 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A pezsgőhabhoz

A díszítéshez

Összesen 5247 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A pezsgőhabhoz

A díszítéshez

Összesen 258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 437 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.5 g

Zsír

  • Összesen
    186.6 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4914.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    2159 mg
  • Nátrium
    1264 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    718.9 g
  • Cukor
    443 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    702.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    846 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    460 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    1738 mg
  • Retinol - A vitamin:
    832 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2601 micro
Összesen 5247 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  2. A piskótához a tojásfehérjéket csipetnyi sóval, és apránként adagolva a cukorral kemény habbá verjük.
  3. Óvatosan a habhoz adjuk a tojássárgákat, az ételfestéket, a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet, majd beleöntjük a tortaformába.
  4. Körülbelül 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ezt követően rácsra tesszük a megsült piskótalapot, és miután kihűlt, kettévágjuk.
  5. A habhoz a tojássárgákat 12 dkg cukorral, valamint a pezsgő felével meleg vízfürdőben habosra keverjük.
  6. Hozzáadjuk a vízben feloldott zselatint, utána a hideg vízfürdőben kihűtjük.
  7. A csipetnyi sóval és a megmaradt 3 dkg cukorral kemény habbá verjük a 2 tojásfehérjét, egy másik tálba pedig felverjük a tejszínt.
  8. A tojássárgájás krémhez adjuk a tojásfehérjét, a tejszínt, illetve a maradék pezsgőt.
  9. Az alsó piskótalapot visszahelyezzük a tortaformába, rásimítjuk a krémet, majd befedjük a másik lappal.
  10. Másnapig hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen a hab. (A tetejét tortabevonóval vontam be, az oldalát lekentem tejszínhabbal, marcipánszívvel és pirosra festett kókuszreszelékkel díszítettem.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Ezt a 3 az 1-ben tortát készítettem el a sógoromnak, a hugicámnak, valamint a férjemnek. Már régen szerettem volna elkészíteni, egy bársonyos piros tésztájú tortát.

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek