Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eckler torta

Eckler torta
Eckler torta
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A torta édesanyám születésnapjára készült. Ő egy igazi Eckler fánk rajongó, ezért gondoltam egyet, és tortásítottam a kedvencét.:)

hozzávalók / 8 adag

Az égetett tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis habhoz

A tetejéhez

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet, a margarint, a sót és a kiskanál cukrot felrakjuk főni, és mikor a margarin teljesen elolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és teljesen homogénre keverjük. Félrehúzzuk hűlni, majd miután már csak langyosnak mondható, hozzádolgozzuk egyesével a tojásokat.
  2. Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, egy 26 cm átmérőjű tortaformát körberajzolunk rá.
  3. Az égetett tésztát nyomózsákba töltjük, és kitöltjük vele a sütőpapírra rajzolt kört (ez lesz a tortánk alapja).
  4. Előmelegített sütőben 250°C-on 12-15 percig sütjük, ne lepődjünk meg, ha a tészta a sütés végére többszörös méreteket ölt majd. A sütési idő leteltével a sütőt kikapcsoljuk, de az ajtaját még kb. fél óráig nem nyitjuk ki.
  5. A maradék égetett tésztából készíthetünk díszeket a tortára (pl. fánkocskákat, mint a fotón).
  6. Felverjük a habtejszínt (összesen 1 litert, aztán ebből fogunk adagolni a különböző rétegekhez).
  7. A vaníliás krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral, esszenciával vagy vaníliás cukorral, és fokozatosan hozzáadva a tejet felforraljuk, 3-4 perc alatt sűrűre főzzük. Majd gyakori kevergetés mellett kissé lehűtjük, és hozzáadjuk a felvert habtejszín 1/3 részét.
  8. A csokis habhoz gőzfürdő felett felolvasztjuk az apró kockákra tört étcsokit, és elkeverjük az 1/3 l felvert tejszínnel.
  9. Ha eltelt a sütő kikapcsolása óta legalább fél óra, akkor kivesszük a tésztát, és a 26 cm-es tortaforma alját a közepére helyezve, körbevágjuk azt, ez lesz a tortánk alapja, a maradékkal pedig a torta oldalát díszíthetjük.
  10. A torta alapra rákenjük a vaníliás krémet, erre rétegezzük egyenletesen a csokis habot, majd erre kerül a felvert tejszín utolsó 1/3-a.
  11. Tetszés szerint díszíthetjük tejszínhabbal, maradék égetett tésztával, olvasztott csokoládéval.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 934
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csibedina

Mióta szakács: 2011.08.25.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Eckler fánk tortaformában, vaníliakrémes-csokihabos torta, égetett tésztájú csokoládéhabos torta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2016-09-13 19:17

A NoSalty - tól szeretném megkérdezni, mi alapján kerül kiválasztásra a "Hét szakácsa"??? Várom a választ, előre is köszönöm! :)

728
1 csipet
cukor 0.25 teáskanál
finomliszt 10 dkg
tojás 3 db
margarin 10 dkg
víz 1 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 5 dl
cukor 15 dkg
vanília kivonat 1 kávéskanál
habtejszín 3.3 dl
étcsokoládé 100 g
habtejszín 3.3 dl
habfixáló 1 csomag
habtejszín 3.3 dl
habfixáló 1 csomag