r
Nosalty Logó

Eckler torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csibedina
Eckler torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az égetett tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis habhoz

A tetejéhez

Összesen 728 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az égetett tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis habhoz

A tetejéhez

Összesen 5824 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az égetett tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis habhoz

A tetejéhez

Összesen 255 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    109 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    464 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 728 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    442.8 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3832.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1414 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1216 mg
  • Nátrium
    830 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.7 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    872.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3815 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    347 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3713 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1230 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 5824 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Az égetett tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis habhoz

A tetejéhez

Elkészítés

Az égetett tésztához

  1. A vizet, a margarint, a sót és a kiskanál cukrot felrakjuk főni, és mikor a margarin teljesen elolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és teljesen homogénre keverjük. Félrehúzzuk hűlni, majd miután már csak langyosnak mondható, hozzádolgozzuk egyesével a tojásokat.
  2. Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, egy 26 cm átmérőjű tortaformát körberajzolunk rá.
  3. Az égetett tésztát nyomózsákba töltjük, és kitöltjük vele a sütőpapírra rajzolt kört (ez lesz a tortánk alapja).
  4. Előmelegített sütőben 250°C-on 12-15 percig sütjük, ne lepődjünk meg, ha a tészta a sütés végére többszörös méreteket ölt majd. A sütési idő leteltével a sütőt kikapcsoljuk, de az ajtaját még kb. fél óráig nem nyitjuk ki.
  5. A maradék égetett tésztából készíthetünk díszeket a tortára (pl. fánkocskákat, mint a fotón).
  6. Felverjük a habtejszínt (összesen 1 litert, aztán ebből fogunk adagolni a különböző rétegekhez).
  7. A vaníliás krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral, esszenciával vagy vaníliás cukorral, és fokozatosan hozzáadva a tejet felforraljuk, 3-4 perc alatt sűrűre főzzük. Majd gyakori kevergetés mellett kissé lehűtjük, és hozzáadjuk a felvert habtejszín 1/3 részét.
  8. A csokis habhoz gőzfürdő felett felolvasztjuk az apró kockákra tört étcsokit, és elkeverjük az 1/3 l felvert tejszínnel.
  9. Ha eltelt a sütő kikapcsolása óta legalább fél óra, akkor kivesszük a tésztát, és a 26 cm-es tortaforma alját a közepére helyezve, körbevágjuk azt, ez lesz a tortánk alapja, a maradékkal pedig a torta oldalát díszíthetjük.
  10. A torta alapra rákenjük a vaníliás krémet, erre rétegezzük egyenletesen a csokis habot, majd erre kerül a felvert tejszín utolsó 1/3-a.
  11. Tetszés szerint díszíthetjük tejszínhabbal, maradék égetett tésztával, olvasztott csokoládéval.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8439
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

A torta édesanyám születésnapjára készült. Ő egy igazi Eckler fánk rajongó, ezért gondoltam egyet, és tortásítottam a kedvencét.:)

Hozzávalók

Az égetett tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis habhoz

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?