r
Nosalty Logó

Pirított-zöldséges pitypangsaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Pirított-zöldséges pitypangsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 129 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 260 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 73 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1291 micro
  • β-karotin
    4418 micro
  • β-crypt
    246 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1750 micro
Összesen 129 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    864 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2582 micro
  • β-karotin
    8836 micro
  • β-crypt
    491 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3500 micro
Összesen 260 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    740 micro
  • β-karotin
    2532 micro
  • β-crypt
    141 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1003 micro
Összesen 73 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először jó sós, forrásban lévő vízben, mintha csak tésztát főznénk, 1-2 perc alatt fonnyasszuk meg a leveleket. Ettől kevésbé lesz kesernyés ízük. Szűrjük le, és szárítsuk le róla a vizet egy papírtörlőn.
  2. A felezett és vékony szeletekre vágott hagymát kevés olívaolajon egy serpenyőben pirítsuk át.
  3. Dobjuk hozzá a nagyon vékonyan karikázott sárgarépát (én bio-t használtam, és nem kellett pucolnom se, annyira friss és üde volt).
  4. Aztán jöhet az apró kockára vágott piros kaliforniai paprika.
  5. Rövid párolás után beletehetjük a pitypangleveleket (vagy a vegyes zöld levélkeveréket).
  6. Erre csorgatjuk a mézet és a balzsamecetet, és kicsit összeforraljuk, hogy az erős ecetes íz elmaradjon, a levelek pedig még jobban összefonnyadjanak.
  7. Tálaláskor, frissen, sót és borsot darálhatunk rá, sőt, ha van otthon szezám-, fenyő- vagy tökmag, akkor abból is szórhatunk pirítva egy keveset.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1049
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 18.

Ajánló

Ehhez a meleg salátához más zöldet, pl. spenótot, rukkolát is keverhetünk, és más pirított maggal is megszórhatjuk, pl. tökmaggal, fenyőmaggal is nagyon finom!

Receptkategóriák

Ez egy meleg saláta, amely nagyszerű sültek mellé, ha nagyobb étkűek vagyunk, akkor párolt rizzsel is adhatjuk köretként. Bulgurba, kuszkuszba keverhetjük, magában ehetjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.