r
Nosalty Logó

Gombás-kelbimbós gyors egytálétel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Edlzoltan
Gombás-kelbimbós gyors egytálétel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 302 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 909 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2150 micro
Összesen 302 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2992 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    874 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1083 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1086.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    368 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    721 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    2043 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6450 micro
Összesen 909 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

  • 1 ek vaj (a serpenyő típusától függően változtatható, a lényeg, hogy ne égjen oda semmi)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 közepes db vöröshagyma
  • 300 g laskagomba (más gombából is elkészíthető, de szerintem ezzel az igazi)
  • 450 g kelbimbó (a legtöbb fagyasztott kelbimbó is ilyen kiszerelésű)
  • 1 ek kakukkfű (néhány friss szál a legjobb, de szárítottan is használható)
  • 3 csipet
  • 3 csipet bors
  • 5 dkg parmezán sajt (ha nincs parmezán, akkor más karakteres sajttal is lehet pótolni)

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és kevés vajon vagy egyéb zsiradékon (ízlés szerint) üvegesre pirítjuk.
  2. Miközben a hagyma pirul, félbevágjuk a kelbimbót, és apróra szeleteljük a laskagombát. Fagyasztott kelbimbó esetén ügyeljünk rá, hogy alaposan át legyen mosva és ki legyen engedve.
  3. Ha a hagyma már üveges, mehetnek rá a zöldségek és a fűszerek. A kakukkfüvet nem kell sajnálni, a végén jó íze lesz tőle, akár friss szálban vagy szárított formában is hozzáadhatjuk.
  4. Némi pirítás után felöntjük az egészet a fehérborral (lehetőség szerint valami száraz fehéret válasszunk, én egy jó Irsai Olivért vagy egy Olaszrizlinget javasolnék), majd lefedve pároljuk 10-15 percig.
  5. A fedő levétele után érdemes elforralni a maradék folyadékot, ki-ki ízlése szerint hagyhat némi szaftot. Ezután még melegen érdemes ráreszelni a parmezán vagy egyéb más sajtot, illetve ha reggelinek készül, akár egy tükörtojást is lehet ráütni.
  • Tepsi mérete: 20X30X6
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1378
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 24.

Ajánló

Ha esetleg tartalmasabbá szeretnénk tenni, érdemes mellé készíteni egy adag rizst vagy bulgurt, úgy összekeverve vagy rétegezve már igencsak laktató főétel válik belőle. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-kelbimbós gyors egytálétel
Edlzoltan 2 recept

Szeretem a viszonylag gyorsan elkészíthető, könnyed vegetáriánus fogásokat, amiknek karakteres ízük van, és villásreggeliként vagy ebédként is megállják a helyüket. Ez a recept pont ilyesmi. Gyorsan össze lehet dobni, és a hozzávalók is könnyen beszerezhetőek akár szezonon kívül is. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?