Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke pataki tálban burgonyával, gyümölcsökkel

Csirke pataki tálban burgonyával, gyümölcsökkel
Csirke pataki tálban burgonyával, gyümölcsökkel
180 perc / sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család nagyon szereti a húsokat gyümölcsökkel. Ezt pedig csak összeállítjuk, és sül magának, gond nélkül. Az alma teljesen pépesre párolódik, nagyon finom a burgonyával, az illata is mennyei. A vaj nem is fontos rá, én csak egy nagyon kicsivel kentem meg a csirkét.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, megtisztítjuk, a nagyobb hájakat és bőrdarabokat levágjuk róla.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, az almát meghámozzuk (ki hogyan szeretné), a narancsot megmossuk.
  3. A kockára vágott burgonyát és a karikára vágott sárgarépát a felszeletelt hagymával és fokhagymával enyhén sózzuk, borsozzuk majd összekeverjük 2 borókabogyóval.
  4. A pataki tálat 20 percre vízbe áztatjuk.
  5. A tál aljára vékony rétegben teszünk a zöldségekből és az apróra vágott almából.
  6. Ennek a tetejére tesszük a csirkét, amit csak sózunk, és borsozunk.
  7. A narancsot kettévágjuk, és a csirke fölött megnyomjuk, hogy a leve a csirkére csöpögjön. Facsarunk narancslevet a csirke hasába is, majd a két fél narancsot betesszük a hasüregbe 2 borókabogyóval együtt.
  8. A zöldségek és az alma maradékát eloszlatjuk a csirke körül. Majd az edény tetejét rátesszük, és mehet a sütőbe.
  9. 2-2,5 órát sütjük, 1,5 óra után egy nagyon pici vajat kenhetünk a csirke felső részére. Az utolsó fél órában fedő nélkül süssük, hogy megpiruljon.

  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 940
elküldve: 5
receptkönyvben: 146
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Norci79

Mióta szakács: 2010.04.03.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: római tál receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gyümölcsös-zöldséges tepsis csirke, egészben sült csirke naranccsal, almával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-08-07 19:13

Köszönöm szépen, nagyon finom ebédünk volt:-))
Lesz majd máskor is ismétlése.
Szép napot!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-03-25 22:00

Kedves norci79!
Köszönöm szépen, óvatosan, de én is használni fogom, biztos, hogy jó lesz a csirkével is.Köszönöm szépen a gyors válaszod.:-)))
Remélem, jó lesz a mi és a Ti hétvégétek is.:-))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-03-25 11:45

Kedves norci79!
Ez nagyon tetszik? :-))))
Elmentve:-))
Nem is gondoltam,hogy a csirkéhez megy a borókabogyó,próba lesz, nemsokára:-)))
Legyen szép a napod!
Éva-Anyóca

norci79
Norci79 / norci79 Fri, 2011-03-25 19:22

Köszönöm Éva-Anyóca! :-) A borókabogyóval azért óvatosan bántam, de határozottan jó ebbe a kombinációba.... :-) Jó hétvégét!

209
csirke 1.4 dkg
burgonya 60 dkg
narancs 1 közepes db
sárgarépa 3 kis db
alma 2 db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
borókabogyó 4 db
vaj 1 ek