r
Nosalty Logó

Csirke pataki tálban burgonyával, gyümölcsökkel

Norci79
Csirke pataki tálban burgonyával, gyümölcsökkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

209
Kalória
4.1g
Fehérje
43g
Szénhidrát
3.6g
Zsír
252.9g
Víz
9.3g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
16.9g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 836 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    252.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    934 micro
  • β-karotin
    2277 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 209 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    172.2 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1011.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    3734 micro
  • β-karotin
    9108 micro
  • β-crypt
    260 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    668 micro
Összesen 836 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    247 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 55 kcal

Elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, megtisztítjuk, a nagyobb hájakat és bőrdarabokatlevágjuk róla.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, az almát meghámozzuk (ki hogyan szeretné), a narancsot megmossuk.
  3. A kockára vágott burgonyát és a karikára vágott sárgarépát a felszeletelt hagymával és fokhagymával enyhén sózzuk, borsozzuk majd összekeverjük 2 borókabogyóval.
  4. A pataki tálat 20 percre vízbe áztatjuk.
  5. A tál aljára vékony rétegben teszünk a zöldségekből és az apróra vágott almából.
  6. Ennek a tetejére tesszük a csirkét, amit csak sózunk, és borsozunk.
  7. A narancsot kettévágjuk, és a csirke fölött megnyomjuk, hogy a leve a csirkére csöpögjön. Facsarunk narancslevet a csirke hasába is, majd a két fél narancsot betesszük a hasüregbe 2 borókabogyóval együtt.
  8. A zöldségek és az alma maradékát eloszlatjuk a csirke körül. Majd az edény tetejét rátesszük, és mehet a sütőbe.
  9. 2-2,5 órát sütjük, 1,5 óra után egy nagyon pici vajat kenhetünk a csirke felső részére. Az utolsó fél órában fedő nélkül süssük, hogy megpiruljon.

Recept infó

  • Sütés ideje: 180 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

A család nagyon szereti a húsokat gyümölcsökkel. Ezt pedig csak összeállítjuk, és sül magának, gond nélkül. Az alma teljesen pépesre párolódik, nagyon finom a burgonyával, az illata is mennyei. A vaj nem is fontos rá, én csak egy nagyon kicsivel kentem meg a csirkét.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek