Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított birsalma

Pirított birsalma
Pirított birsalma
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idei birstermésünk bőséges, jó ízű, illatos. Remekül passzol a különböző húsételekhez. A savanykás birshez a gyömbérpor remekül illett.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A birseket meghámozzuk, felkockázzuk. Először jól lesikáljuk a szőrös héját, aztán héjastól négybe vágjuk, kivágjuk a magházat, meghámozzuk krumplihámozóval, majd felkockázzuk.
  2. A wokban megmelegítjük az olajat és a vajat, beledobjuk a birskockákat, közepes lángon időnként rázogatva inkább pirítjuk, mint pároljuk.
  3. A végén sóval, borssal és gyömbérporral ízesítjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 3 158
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
249 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: köretek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

birs köret

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

113
birs 30 dkg
olívaolaj 1 ek
vaj 1 tk
gyömbérpor 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint