- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
125g zöldbab34 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
30g tej17 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
0g só0 kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g zöldbab136 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
120g tej67 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
0g só0 kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
71.4g zöldbab19 kcal
-
2.9g leveskocka10 kcal
-
17.1g tej10 kcal
-
7.1g vöröshagyma3 kcal
-
1.4g szójaszósz1 kcal
-
0g só0 kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1085.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 927 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 111.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 417 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 704 micro
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4341.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 312 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 3707 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 13 mg
Víz
-
Összesen 444.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 304 micro
-
β-karotin 1668 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2818 micro
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 620.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 530 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 238 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 403 micro
Elkészítés
- A bab végeit lecsipkedjük és ha túl hosszú, félbe vágjuk/törjük. Enyhén sós vízben roppanósra főzzük, ez 8-10 perc.
- Közben a konzerv levest egy keverőtálba öntjük és összekeverjük a tejjel és a szójaszósszal. Sózni nem kell, mert a leves is és a szójaszósz is sós. Ha nincs konzerv levesünk, akkor a levesport elkészítjük, de kb. HARMADANNYIfolyadékkal, mint ami rá van írva és nem vízzel, hanem TEJJEL. Körülbelül majonéz-sűrűségű krémet kell, hogy kapjunk. Ha kicsit hűlt, ehhez keverjük a szójaszószt.
- Közben megfőtt a bab, ekkor leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük. Összekeverjük a levessel, egy kevés hagymát is adhatunk hozzá.
- Beleöntjük egy sütőedénybe és kb. 20 percig sütjük. Ekkor rászórjuk a sült hagymákat vagy a hagymaízű chipset (ezt egy kicsit törjuk össze), és tovább sütjük még kb. 10 percig.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 7 p
- Főzés ideje: 10 p
- Sütés ideje: 30 p
- Sütés hőfoka: 180 °C
A pulyka mellett a hálaadási asztal elengedhetetlen szereplője. Igazi retro kaja, akkor alakult ki, amikor a konzervek fénykorukat élték, kb. a 70-es években. A Campbell cég volt a fő konzervgyártó, ezért ez is "hagyományosan" a Campbell sűrített gombakrémleveséből készül. Mostanában persze többen próbálják konzerv mellőzésével készíteni pirított gombával és besamel mártással, de az csak gyenge utánzat..:-) Én nem használok soha porokat és zacskós alapokat, de ez kivétel, ez így az igazi. A tetejére szórt sült hagyma is készen kapható, házilag nem lehet kivitelezni. A nagyon vékonyra és apróra vágott hagyma valahogy tésztába vagy lisztbe van forgatva, és az bő olajban kisütve, ettől chips-szerű lesz. Ugyanezt a ropogós texturát és a hagymaízt tökéletesen helyettesíthetjük hagymás ízesítésű chipsszel.