r
Nosalty Logó

Zöldbab csőben sütve Hálaadásra

Boribon
Zöldbab csőben sütve Hálaadásra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

75
Kalória
3.5g
Fehérje
11.4g
Szénhidrát
2g
Zsír
111.1g
Víz
-
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
5.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 43 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1085.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    927 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    111.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 75 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4341.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    3707 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    444.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1668 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2818 micro
Összesen 294 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    530 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 43 kcal

Elkészítés

  1. A bab végeit lecsipkedjük és ha túl hosszú, félbe vágjuk/törjük. Enyhén sós vízben roppanósra főzzük, ez 8-10 perc.
  2. Közben a konzerv levest egy keverőtálba öntjük és összekeverjük a tejjel és a szójaszósszal. Sózni nem kell, mert a leves is és a szójaszósz is sós. Ha nincs konzerv levesünk, akkor a levesport elkészítjük, de kb. HARMADANNYIfolyadékkal, mint ami rá van írva és nem vízzel, hanem TEJJEL. Körülbelül majonéz-sűrűségű krémet kell, hogy kapjunk. Ha kicsit hűlt, ehhez keverjük a szójaszószt.
  3. Közben megfőtt a bab, ekkor leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük. Összekeverjük a levessel, egy kevés hagymát is adhatunk hozzá.
  4. Beleöntjük egy sütőedénybe és kb. 20 percig sütjük. Ekkor rászórjuk a sült hagymákat vagy a hagymaízű chipset (ezt egy kicsit törjuk össze), és tovább sütjük még kb. 10 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 7 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A pulyka mellett a hálaadási asztal elengedhetetlen szereplője. Igazi retro kaja, akkor alakult ki, amikor a konzervek fénykorukat élték, kb. a 70-es években. A Campbell cég volt a fő konzervgyártó, ezért ez is "hagyományosan" a Campbell sűrített gombakrémleveséből készül. Mostanában persze többen próbálják konzerv mellőzésével készíteni pirított gombával és besamel mártással, de az csak gyenge utánzat..:-) Én nem használok soha porokat és zacskós alapokat, de ez kivétel, ez így az igazi. A tetejére szórt sült hagyma is készen kapható, házilag nem lehet kivitelezni. A nagyon vékonyra és apróra vágott hagyma valahogy tésztába vagy lisztbe van forgatva, és az bő olajban kisütve, ettől chips-szerű lesz. Ugyanezt a ropogós texturát és a hagymaízt tökéletesen helyettesíthetjük hagymás ízesítésű chipsszel.

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek