Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns káposztasaláta (Káposztasaláta 2.)

Pikáns káposztasaláta (Káposztasaláta 2.)
Pikáns káposztasaláta (Káposztasaláta 2.)
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régebbi Mester Kuktában akadtam erre a receptre, s mivel minden kéznél volt ki is próbáltam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát megmossuk, a torzsáját kivágjuk, a levelet vékony csíkokra vágjuk.
  2. A sárgarépát, megtisztítjuk, mossuk, majd finomra reszeljük.
  3. A paprikát megmossuk, a magházát kivágjuk, a húsát vékony csíkokra vágjuk.
  4. Egy tálban az ecetet, az olajat, a mustárt köménnyel, sóval, borssal simára keverjük. Hozzáadjuk a sárgarépát, a paprikát, a zúzott fokhagymát meg a kaprot, beleforgatjuk a kaposztát és jól összekeverjük.
  5. Körülbelül fél órán át hagyjuk pácolódni, ekkor újra átkeverjük, és ha szükséges, utánaízesítjük.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 47 996
elküldve: 2
receptkönyvben: 450
elkészítve: 12/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
vegetáriánus: vegán
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

sárgarépás káposztasaláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Esteraki
Esteraki / Esteraki Thu, 2014-01-23 15:21

Isteni finom! :) Csak kapor helyett én zeller zöldjét vágtam hozzá és oliva olajat használtam nem napraforgót. Nagyon jó lett!!

balintmonika
balintmonika Mon, 2013-08-19 07:25

A káposztasaláta eddig számomra a szükséges rossz kategóriába tartozott.EDDIG...A fenti recept alapján elkészített saláta íze FANTASZTIKUS.A fenti káposztasaláta átsorolt az isteni kategóriába.Köszi az élményt!

236
káposzta 400 g
sárgarépa 200 g
zöldpaprika 1 db
fokhagyma 1 gerezd
almaecet 60 ml
napraforgó olaj 1 dl
mustár 1 ek
köménymag 0.5 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kapor 1 késhegynyi