adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
200 g sárgarépa
-
1 db zöldpaprika
-
1 gerezd fokhagyma
-
60 ml almaecet
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 ek mustár
-
0.5 kávéskanál köménymag
-
só ízlés szerint
-
1 késhegynyi kapor
236
Kalória
1.8g
Fehérje
10.4g
Szénhidrát
21.6g
Zsír
148.8g
Víz
-
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
236
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
943
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 148.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 379 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1578 micro
-
β-karotin 3764 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 211 micro
Összesen
236
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 86.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 775.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 41.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 15 mg
Víz
-
Összesen 595.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1518 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 194 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 278 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6312 micro
-
β-karotin 15057 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 843 micro
Összesen
943
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 90.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 69.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 736 micro
-
β-karotin 1755 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
110
kcal
Elkészítés
- A káposztát megmossuk, a torzsáját kivágjuk, a levelet vékony csíkokra vágjuk.
- A sárgarépát, megtisztítjuk, mossuk, majd finomra reszeljük.
- A paprikát megmossuk, a magházát kivágjuk, a húsát vékony csíkokra vágjuk.
- Egy tálban az ecetet, az olajat, a mustárt köménnyel, sóval, borssal simára keverjük. Hozzáadjuk a sárgarépát, a paprikát, a zúzott fokhagymát meg a kaprot, beleforgatjuk a kaposztát és jól összekeverjük.
- Körülbelül fél órán át hagyjuk pácolódni, ekkor újra átkeverjük, és ha szükséges, utánaízesítjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
Egy régebbi Mester Kuktában akadtam erre a receptre, s mivel minden kéznél volt ki is próbáltam.