Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns hummusz

Pikáns hummusz
Pikáns hummusz
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hummusz egy krémes állagú közel-keleti (arab) étel, melyet csicseriborsóból és tahiniből (tahina) olívaolaj, citromlé és fokhagyma hozzáadásával készítenek. Neve arab eredetű és csicseriborsót jelent. A kész étel teljes neve eredetileg hummusz bi tahína.

(Wikipédia)

Forrás: net

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy mozsárban megőröljük a római köményt, koriandert és a chilipelyhet. A csicseriborsót leszűrjük és vízzel leöblítjük.
  2. Egy magasabb falú tálba rakjuk a csicseriborsót, citromlevet, tahinit, olívaolajat, fokhagymát, sót, borsot, 2 mokkáskanálnyit az őrölt fűszerkeverékből (ízlés szerint) és egy kevés vizet, majd egy botmixerrel pürésítjük.
  3. A fűszerezést mindenki saját ízlése szerint állítsa be, majd lefedve hidegre tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Én saját sütésű graham-kenyérrel tálaltam.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 20 060
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
451 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

hummus, csicseriborsókrém, csicseris kence

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Alízke
Alízke / Alízke Tue, 2017-01-10 18:26

Sokáig mazsolázgattam, hogy melyik hummusz receptet válasszam, míg végül a tiédre esett a választás. Hát, nem bántam meg - issssteni! :-) Köszönöm!

221
csicseriborsó konzerv 40 dkg
citromlé 1 citromból nyert
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 2 ek
tahini 2 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
koriander 1 teáskanál
chilipehely 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint