r
Nosalty Logó

Pikáns borda

:-))
Pikáns borda
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A feltét

A hús

578
Kalória
35.7g
Fehérje
16.4g
Szénhidrát
40.3g
Zsír
146.5g
Víz
147.6g
Koleszterin
405mg
Élelmi rost
2.3g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A feltét

A hús

Összesen 578 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A feltét

A hús

Összesen 2309 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A feltét

A hús

Összesen 186 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    146.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 578 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.8 g

Zsír

  • Összesen
    161.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3865.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    947 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1695 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    586 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 2309 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 186 kcal

Elkészítés

A feltét

  1. A tejfölt beízesítjük borssal és ételízesítővel, jól összekeverjük.
  2. A csemegeuborkákat apró darabokra vágjuk.
  3. A felszeletelt uborkadarabokat összekeverjük a tejföllel.
  4. A csemegeuborka levéből kb. egy evőkanálnyit beleteszünk a tejfölös-uborkás szószba. Jól összekeverjük.

A hús

  1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd lisztbe forgatjuk.
  2. A beízesített és lisztbe forgatott hússzeleteket serpenyőben, kevés olajon elősütjük.
  3. A tepsi alját megolajozzuk, majd az elősütött hússzeleteket egymás mellé helyezzük benne.
  4. A feltétet a húsokra kanalazzuk.
  5. Reszelt sajttal megszórjuk, majd a sütőbe esszük.
  6. Addig kell sütni, amíg meg nem pirul a tetején a sajt (ízlés szerint).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Édesanyám és édesapám az (azóta bezárt) Aranykereszt nevű étteremben dolgozott anno, mikor gyerek voltam. Úgy tudom, ez a recept is az étlapon volt. Gyakran készítették el otthon nekem és a testvéremnek, nagyon szerettük, viszont nem ismertük a pikáns szót, ezért "pikáncs bordának" hívtuk. Azóta is nagy kedvenc, és sokszor még mindig az elnevezésén nevetünk. :D Általában akkor készítem, ha vendégeket várok, mert gyors, finom, és eddig mindenki elkérte a receptet.

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...