r
Nosalty Logó

Pikáns borda

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kekkabatoslany
Pikáns borda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A feltét

A hús

Összesen 578 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A feltét

A hús

Összesen 2309 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A feltét

A hús

Összesen 186 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 578 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.8 g

Zsír

  • Összesen
    161.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3865.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    947 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1695 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    586 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 2309 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A feltét

A hús

Elkészítés

A feltét

  1. A tejfölt beízesítjük borssal és ételízesítővel, jól összekeverjük.
  2. A csemegeuborkákat apró darabokra vágjuk.
  3. A felszeletelt uborkadarabokat összekeverjük a tejföllel.
  4. A csemegeuborka levéből kb. egy evőkanálnyit beleteszünk a tejfölös-uborkás szószba. Jól összekeverjük.

A hús

  1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd lisztbe forgatjuk.
  2. A beízesített és lisztbe forgatott hússzeleteket serpenyőben, kevés olajon elősütjük.
  3. A tepsi alját megolajozzuk, majd az elősütött hússzeleteket egymás mellé helyezzük benne.
  4. A feltétet a húsokra kanalazzuk.
  5. Reszelt sajttal megszórjuk, majd a sütőbe esszük.
  6. Addig kell sütni, amíg meg nem pirul a tetején a sajt (ízlés szerint).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2962
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 05.

Ajánló

Én magában is nagyon szívesen fogyasztom, de sült burgonyával, burgonyapürével, rizzsel is tálalható. Aki esetleg változatosan akarja csinálni, lehet pirított gombás-tejfölös húsokat is készíteni mellé, ha valaki nem szereti az uborkát, illetve akár sima sajtos-tejfölös feltéttel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns borda
kekkabatoslany 4 recept

Édesanyám és édesapám az (azóta bezárt) Aranykereszt nevű étteremben dolgozott anno, mikor gyerek voltam. Úgy tudom, ez a recept is az étlapon volt. Gyakran készítették el otthon nekem és a testvéremnek, nagyon szerettük, viszont nem ismertük a pikáns szót, ezért "pikáncs bordának" hívtuk. Azóta is nagy kedvenc, és sokszor még mindig az elnevezésén nevetünk. :D Általában akkor készítem, ha vendégeket várok, mert gyors, finom, és eddig mindenki elkérte a receptet.

Hozzávalók

A feltét

A hús

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...