Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns borda

Pikáns borda
Pikáns borda
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám és édesapám az (azóta bezárt) Aranykereszt nevű étteremben dolgozott anno, mikor gyerek voltam. Úgy tudom, ez a recept is az étlapon volt. Gyakran készítették el otthon nekem és a testvéremnek, nagyon szerettük, viszont nem ismertük a pikáns szót, ezért "pikáncs bordának" hívtuk. Azóta is nagy kedvenc, és sokszor még mindig az elnevezésén nevetünk. :D

Általában akkor készítem, ha vendégeket várok, mert gyors, finom, és eddig mindenki elkérte a receptet.

hozzávalók / 4 adag

A feltét

A hús

Sütőzsiradék

A hús

ajánlat

Én magában is nagyon szívesen fogyasztom, de sült burgonyával, burgonyapürével, rizzsel is tálalható. Aki esetleg változatosan akarja csinálni, lehet pirított gombás-tejfölös húsokat is készíteni mellé, ha valaki nem szereti az uborkát, illetve akár sima sajtos-tejfölös feltéttel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

A feltét előkészítése

  1. A tejfölt beízesítjük borssal és ételízesítővel, jól összekeverjük.
  2. A csemegeuborkákat apró darabokra vágjuk.
  3. A felszeletelt uborkadarabokat összekeverjük a tejföllel.
  4. A csemegeuborka levéből kb. egy evőkanálnyit beleteszünk a tejfölös-uborkás szószba. Jól összekeverjük.

A hús elkészítése

  1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd lisztbe forgatjuk.
  2. A beízesített és lisztbe forgatott hússzeleteket serpenyőben, kevés olajon elősütjük.
  3. A tepsi alját megolajozzuk, majd az elősütött hússzeleteket egymás mellé helyezzük benne.
  4. A feltétet a húsokra kanalazzuk.
  5. Reszelt sajttal megszórjuk, majd a sütőbe esszük.
  6. Addig kell sütni, amíg meg nem pirul a tetején a sajt (ízlés szerint).
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 1 869
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

holdpillango

Mióta szakács: 2012.08.12.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejfölös hús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

575
tejföl 250 g
csemegeuborka 4 közepes db
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sertés rövidkaraj 50 dkg
finomliszt 4 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg