r
Nosalty Logó

Pikáns borda

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kekkabatoslany
Pikáns borda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A feltét

A hús

Összesen 578 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A feltét

A hús

Összesen 2309 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A feltét

A hús

Összesen 186 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 578 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.8 g

Zsír

  • Összesen
    161.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3865.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    947 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1695 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    586 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 2309 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A feltét

A hús

Elkészítés

A feltét

  1. A tejfölt beízesítjük borssal és ételízesítővel, jól összekeverjük.
  2. A csemegeuborkákat apró darabokra vágjuk.
  3. A felszeletelt uborkadarabokat összekeverjük a tejföllel.
  4. A csemegeuborka levéből kb. egy evőkanálnyit beleteszünk a tejfölös-uborkás szószba. Jól összekeverjük.

A hús

  1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd lisztbe forgatjuk.
  2. A beízesített és lisztbe forgatott hússzeleteket serpenyőben, kevés olajon elősütjük.
  3. A tepsi alját megolajozzuk, majd az elősütött hússzeleteket egymás mellé helyezzük benne.
  4. A feltétet a húsokra kanalazzuk.
  5. Reszelt sajttal megszórjuk, majd a sütőbe esszük.
  6. Addig kell sütni, amíg meg nem pirul a tetején a sajt (ízlés szerint).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2895
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 05.

Ajánló

Én magában is nagyon szívesen fogyasztom, de sült burgonyával, burgonyapürével, rizzsel is tálalható. Aki esetleg változatosan akarja csinálni, lehet pirított gombás-tejfölös húsokat is készíteni mellé, ha valaki nem szereti az uborkát, illetve akár sima sajtos-tejfölös feltéttel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns borda
kekkabatoslany 4 recept

Édesanyám és édesapám az (azóta bezárt) Aranykereszt nevű étteremben dolgozott anno, mikor gyerek voltam. Úgy tudom, ez a recept is az étlapon volt. Gyakran készítették el otthon nekem és a testvéremnek, nagyon szerettük, viszont nem ismertük a pikáns szót, ezért "pikáncs bordának" hívtuk. Azóta is nagy kedvenc, és sokszor még mindig az elnevezésén nevetünk. :D Általában akkor készítem, ha vendégeket várok, mert gyors, finom, és eddig mindenki elkérte a receptet.

Hozzávalók

A feltét

A hús

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?