Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petrezselymes pesto 3. - szezámmaggal

Petrezselymes pesto 3. - szezámmaggal
Petrezselymes pesto 3. - szezámmaggal
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a pestoalap a hűtőben. Szerencsére a család apraja nagyja szereti, így bármikor gyors ebéd vagy vacsora varázsolható belőle.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Egy kevés teljes kiőrlésű tésztával tökéletes ebéd vagy vacsora lehet belőle! De a "sima" pesto is helyettesíthető ezzel a finomsággal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A petrezselyem- és bazslikomleveleket megfosztjuk a szárukról, majd egy késes aprítógépbe rakjuk a leveleket a szezámmaggal együtt. 
  2. Hozzáadjuk a megtisztított fokhagymákat, majd a reszelt parmezán sajtot, sózzuk, borsozzuk.
  3. Bekapcsoljuk az aprítót, és egy homogén masszát készítünk belőle.
  4. Hozzáöntjük kb. az olívaolaj háromnegyed részét, majd kis üvegbe tesszük, és ráöntjük a maradék olívaolajat (tartósítjuk vele.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 185
elküldve: 1
receptkönyvben: 109
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Chez Sandra

Mióta szakács: 2010.01.24.
38 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

petrezselymes pesto szezámmaggal, olívaolajban eltett petrezselymes pesto parmezánnal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

230
petrezselyem 2 csokor
bazsalikom 1 csokor
fokhagyma 3 gerezd
szezámmag 50 g
parmezán sajt 40 g
olívaolaj 150 ml
1 csipet
bors 0 ízlés szerint