r
Nosalty Logó

Rukkola pesto

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Rukkola pesto
adag
Előkészítés
perc
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 47% Zsír
Összesen 504 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 47% Zsír
Összesen 2019 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 47% Zsír
Összesen 447 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1336 micro
Összesen 504 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    208.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2970.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    859 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    294 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2193 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5342 micro
Összesen 2019 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    485 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1182 micro
Összesen 447 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rukkola leveleket megmossuk, salátacentrifugában pillanatok alatt leszárítjuk (vagy konyhai papírtörlőn).
  2. Turmixgépbe tesszük a rukkolát a fenyőmaggal, a kapribogyóval, a parmezánnal és az olívaolajjal.
  3. Járatjuk a turmixot pár percig.
  4. Belenyalintunk a félig kész pestoba, majd ízlés szerint sózzuk, belefacsarjuk a citrom levét, egy kis olívaolajat löttyintünk hozzá.
  5. Megint bekapcsoljuk a masinát.
  6. Még egy kóstolás következik és állagellenőrzés. Szükség szerint adunk hozzá még sót, citromlevet és olívaolajat.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 67787
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 02.

Ajánló

elsősorban tésztákhoz

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha marad a konyhámban rukkola, általában pestoként végzi. Most sem történt másként:-).

Hozzászólások

Törölt felhasználó

 Ez újdonság számomra. Feltétlenül kipróbálom, finom lehet!

Receptműves

Szia Petra, tettél már el télire ruccola pestot? Hogyan "tartósítod", persze természetes módon? Köszi, Memi

Petra

Kedves Memi, Üvegcsékbe töltve, olívaolajat löttyintve a tetejükre, hogy ellepje teljesen, tet? alá fóliát téve, h?t?szekrényben tárolva el kell állnia télig. Üdv Petra

nyitnikek

Szerettem volna lementeni a receptkönyvembe, de nem sikerül. Van valakinek ötlete, hogy miért nem? Eddig még csak egy recepttel jártam így, ez a második, és nem értem. Ha valaki tud segíteni kérem tegye meg. Köszönöm

Petra

Kedves Nyitnikék, Tapasztalataink szerint böngész? problémáról van szó, Töltsél le egy frissebb böngész?t (pl. Chrome, Mozzilla Firefox), és utána m?ködnie kell a receptmentésnek. Üdvözlettel, Petra

Törölt felhasználó

A kapribogyó helyett lehet valami mást használni hozzá?

Petra

Mrs Same, Ha nem szeretnél bele kapribogyót, egyszer?en hagyd ki bel?le, nem kell helyette semmi:-). Üdv,

Ollocska

Szia! Nem vagyok a bogyok nagy kedveloje (oliva, kapri) ezert nem is volt itthon. Viszont akadt tokmag es dio. A fenyomagot nagyon szeretem, de ha valamibe konkretan nem kell, nem veszem meg az ara miatt, ugyhogy az sem volt. Kiegeszitettem egy apro gerezd fokhagymaval is. Igy is olyan jo lett!! Nagyon szeretem a rukkolat, de mindig bajban vagyok a felhasznalassal, mert meg 10 deka is rengeteg belole. Akkor ez egy masik recept mar azt hiszem... DE! koszonom az otletet, megmentetted a rukkolamat, es megedesitetted a szombat reggelemet! :)

Törölt felhasználó

Pont jókor olvastam, egy kis medvehagymával kipróbálom :)

kacsika

És ha készen van akkor ez mire jó? Mi a körítés vagy ez már az? Bocsi a tudatlanságomért.

kacsika

Bocs most olvastam hogy tésztákhoz.

Törölt felhasználó

Nekünk is volt a kamrában egy kis maradék rukola, amikor ráakadtam erre a receptre. A feny?mag helyett diót pirítottam, s azzal turmixoltam össze. Furcsa volt a látvány, de az íz,f?leg 2-3 óra múlva leírhatatlan.Így aztán hamar elfogyott. Köszönjük az ötletet. Keressük a változatokat is kipróbálásra. Már beszerezt?k a feny?magot is.A tároláshoz az üvegek is megvannak! Mégegyszer köszönjük !

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.