Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rukkola pesto

Rukkola pesto
Rukkola pesto
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha marad a konyhámban rukkola, általában pestoként végzi. Most sem történt másként:-).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

elsősorban tésztákhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rukkola leveleket megmossuk, salátacentrifugában pillanatok alatt leszárítjuk (vagy konyhai papírtörlőn).
  2. Turmixgépbe tesszük a rukkolát a fenyőmaggal, a kapribogyóval, a parmezánnal és az olívaolajjal.
  3. Járatjuk a turmixot pár percig.
  4. Belenyalintunk a félig kész pestoba, majd ízlés szerint sózzuk, belefacsarjuk a citrom levét, egy kis olívaolajat löttyintünk hozzá.
  5. Megint bekapcsoljuk a masinát.
  6. Még egy kóstolás következik és állagellenőrzés. Szükség szerint adunk hozzá még sót, citromlevet és olívaolajat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 35
össznézettség: 62 903
elküldve: 10
receptkönyvben: 546
elkészítve: 12/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pesto rukkolából

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Imre06
Imre06 Sat, 2013-04-27 17:30

Nekünk is volt a kamrában egy kis maradék rukola, amikor ráakadtam erre a receptre. A fenyőmag helyett diót pirítottam, s azzal turmixoltam össze. Furcsa volt a látvány, de az íz,főleg 2-3 óra múlva leírhatatlan.Így aztán hamar elfogyott. Köszönjük az ötletet. Keressük a változatokat is kipróbálásra. Már beszereztűk a fenyőmagot is.A tároláshoz az üvegek is megvannak! Mégegyszer köszönjük !

kacsika
kacsika / kacsika Wed, 2013-04-24 16:20

És ha készen van akkor ez mire jó? Mi a körítés vagy ez már az? Bocsi a tudatlanságomért.

lafonc
lafonc Tue, 2013-04-23 13:05

Pont jókor olvastam, egy kis medvehagymával kipróbálom :)

Ollocska
Ollocska / Ollocska Sat, 2013-01-26 08:48

Szia!

Nem vagyok a bogyok nagy kedveloje (oliva, kapri) ezert nem is volt itthon. Viszont akadt tokmag es dio. A fenyomagot nagyon szeretem, de ha valamibe konkretan nem kell, nem veszem meg az ara miatt, ugyhogy az sem volt. Kiegeszitettem egy apro gerezd fokhagymaval is. Igy is olyan jo lett!! Nagyon szeretem a rukkolat, de mindig bajban vagyok a felhasznalassal, mert meg 10 deka is rengeteg belole. Akkor ez egy masik recept mar azt hiszem... DE! koszonom az otletet, megmentetted a rukkolamat, es megedesitetted a szombat reggelemet! :)

petra
Petra / petra Mon, 2012-06-18 13:32

Mrs Same,
Ha nem szeretnél bele kapribogyót, egyszerűen hagyd ki belőle, nem kell helyette semmi:-).
Üdv,

nyitnikek
nyitnikek Wed, 2012-05-30 22:34

Szerettem volna lementeni a receptkönyvembe, de nem sikerül. Van valakinek ötlete, hogy miért nem? Eddig még csak egy recepttel jártam így, ez a második, és nem értem. Ha valaki tud segíteni kérem tegye meg. Köszönöm

petra
Petra / petra Thu, 2012-05-31 14:09

Kedves Nyitnikék,
Tapasztalataink szerint böngésző problémáról van szó,
Töltsél le egy frissebb böngészőt (pl. Chrome, Mozzilla Firefox), és utána működnie kell a receptmentésnek.
Üdvözlettel,
Petra

petra
Petra / petra Mon, 2011-07-25 08:31

Kedves Memi,
Üvegcsékbe töltve, olívaolajat löttyintve a tetejükre, hogy ellepje teljesen, tető alá fóliát téve, hűtőszekrényben tárolva el kell állnia télig.
Üdv
Petra

Kitty1975
Kitty1975 Wed, 2011-07-20 10:57

 Ez újdonság számomra. Feltétlenül kipróbálom, finom lehet!

504
rukkola 150 g
fenyőmag 75 g
kapribogyó 1 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
parmezán sajt 50 g
olívaolaj 18 ek
0 ízlés szerint