r
Nosalty Logó

Pesztós húsgolyók paradicsomszószban, spagettivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Barilla
Pesztós húsgolyók paradicsomszószban, spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pesztós húsgolyó

Tészta

Összesen 449 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pesztós húsgolyó

Tészta

Összesen 2690 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pesztós húsgolyó

Tészta

Összesen 191 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1710.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    1079 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 449 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10262.3 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    360 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    2161 mg
  • Nátrium
    6474 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    811.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    728 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1070 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 2690 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3953 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 191 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Pesztós húsgolyó

Tészta

Elkészítés

Pesztós húsgolyó

  1. Tiszta kézzel a darált marhahúst a pesztóval, zsemlemorzsával, petrezselyemmel, egy tojással, valamint egy nagy csipet sóval és fekete borssal összedolgozzuk.
  2. Nedves kézzel golyókat formázunk, 18-20 darabot. A golyókat egy tapadásmentes serpenyőben, nagy lángon, 4 evőkanál olívaolajon megpirítjuk, sülés közben pedig időnként jól megrázzuk a serpenyőt.
  3. Miután a golyók aranybarnák, és kellően megpirultak, kiszedjük őket egy tányérra, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon finomra pirítjuk az aprított fokhagymát, majd beleöntjük a paradicsomszószt, és hozzáadunk egy kevés főzővizet.
  4. Felforraljuk, majd visszahelyezzük a húsgolyókat, végül pár percig hagyjuk sűrűsödni közepes lángon.

Tészta

  1. Forrásban lévő vízhez adjunk a sót majd a száraz tésztát.
  2. A tésztát lefedve, időnként megkeverve 9 percig főzzük.
  3. A fazékból egyenesen langyos tányérokba helyezzük a tésztát, és a gazdag paradicsomszósszal és 4-5 darab húsgolyóval megkoronázva tálaljuk. A tetejére szórunk egy kevés parmezánforgácsot és friss petrezselymet vagy bazsalikomot.
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 12311
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 03.

Receptkategóriák

Pesztós húsgolyók paradicsomszószban, spagettivel
Barilla 60 recept

A húsgolyós spagetti egy amerikai ízlésre passzintott olasz étel, amit a bevándorlók ihlettek – Olaszországban ugyanis hagyományosan nem kerül húsgolyó a paradicsomszószba. Mivel azonban az USA mindig is bővelkedett húskészítményekben, náluk sokkal inkább rákaptak erre a kombóra. Ez egy egyszerű, laktató, gyors és isteni fogás, melyben egy adag pesztóval új szintre emeltük a húsgombócok ízvilágát, majd fűszeres paradicsomszószban főztük ki őket, hogy zamatosak és lédúsak legyenek.

Hozzávalók

Pesztós húsgolyó

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek