r
Nosalty Logó

Perzsiai cukkini frittata

NS
Perzsiai cukkini frittata
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

175
Kalória
8.1g
Fehérje
11.8g
Szénhidrát
11.1g
Zsír
192.5g
Víz
180g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 703 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    192.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3273 micro
Összesen 175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2958 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    1876 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    770 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13090 micro
Összesen 703 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1348 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

  1. Egy wokban vagy nagy serpenyőben felmelegítünk 2 ek. olívaolajat.
  2. Közben a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A hagymát az olajra dobjuk, és 2-3 percig alacsony lángon pirítjuk.
  3. Közben a kis darab gyömbért lekaparjuk vagy meghámozzuk, és felszeljük. A fokhagymát megtisztítjuk, és felszeleteljük. Mindkettőt a hagymához adjuk, és további 2 percig pirítjuk.
  4. Közben megmossuk a cukkiniket, végeit levágjuk, hosszában kettévágjuk, és keresztben fél centis szeletekre aprítjuk.
  5. Beleszórjuk a kurkumát a hagymás keverékhez, egy pillanatig együtt pirítjuk, majd beleszórjuk a feldarabolt cukkinit is.
  6. Sózzuk, borsozzuk. Fedővel lefedve puhára pároljuk.
  7. Egy kis keverőtálban a lisztet csomómentesre keverjük egy tojással, majd egyenként az összes többivel. Csipet sót szórunk bele, és egy késhegynyi szódabikarbónát.
  8. Egy evőkanál olajjal kikenünk egy 15*20 cm-es jénait vagy kerámia tálat, és belehalmozzuk a cukkinit. Elegyengetjük, majd ráöntjük a tojásos keveréket.
  9. 200 Celsius fokos sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Turbolyával és szömörcével megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15x20x5

Aki szerint a cukkini íztelen, mindenképp próbálja ki ezt a receptet! Az eredeti neve: Kuku Kadoo. Fűszeres, de nem túl erős. Hidegen, melegen egyaránt finom.

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...