r
Nosalty Logó

Snidlinges spanyol tortilla

Gonoszka1
Snidlinges spanyol tortilla
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

350
Kalória
12.7g
Fehérje
25.6g
Szénhidrát
22.3g
Zsír
214.1g
Víz
270.1g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
3.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    214.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    922 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    460 micro
Összesen 350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    89.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2045.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    856.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    790 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    256 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    3688 micro
  • β-crypt
    428 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1839 micro
Összesen 1395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, és vékony karikákra vágjuk.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  3. Egy nagy serpenyőbe öntjük az olaj felét (30 g), rátesszük az aprított hagymát és karikára vágott krumplit. Sózzuk, borsozzuk. Pirítjuk 1-2 percig, majd lefedjük, és időnként megkeverve kis lángon 15 percig sütjük.
  4. Közben a kaliforniai paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és kis kockákra vágjuk. 15 perc múlva a krumplihoz tesszük, és időnként megkeverve sütjük tovább még kb. 5-6 percig, de már nem fedjük le.
  5. Közben a snidlinget leöblítjük, apróra vágjuk, a tojásokat felütjük egy tálba. A tojásokhoz tesszük az aprított snidlinget, sózzuk, borsozzuk, és enyhén felverjük.
  6. A krumplira öntjük a maradék (30 g) olívaolajat, megkeverjük, majd a tojásokat is ráöntjük. Gyorsan összekeverjük, és kis lángon lefedve sütjük kb. 3-4 percig, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük, de ekkor már 2 perc elegendő.
  7. Tálra csúsztatjuk, pár percet pihentetjük. Cikkekre vágva tálaljuk.
  8. Nagyon finom melegen, hidegen, és mellé salátát kínálhatunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Tepsi mérete: 28

Nincs semmi történet, csak egyszerűen ehhez volt kedvem. Nagyon gyorsan elkészíthető, nagyon finom, és salátával akár ebédre is nagyon finom és laktató.

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek