r
Nosalty Logó

Peregi sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
b.noémi
Peregi sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

kakaós tészta

piskóta

krém

összeállítás

Összesen 973 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

kakaós tészta

piskóta

krém

összeállítás

Összesen 5835 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

kakaós tészta

piskóta

krém

összeállítás

Összesen 300 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 973 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    259.7 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4245 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1270 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1514 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    804.5 g
  • Cukor
    571 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1755 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    260 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1729 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1274 micro
Összesen 5835 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 300 Kcal

Hozzávalók

kakaós tészta

piskóta

krém

összeállítás

Elkészítés

kakaós tészta

  1. A felsorolt hozzávalókat összegyúrjuk. Kicsit ragadós tésztát kell kapnunk végeredményként. A kapott tésztát kettévesszük, mert két lapot kell csinálnunk.
  2. Egy tepsi hátuljára sütőpapírt teszünk, és a tésztát kézzel vagy késsel rákenjük. Én általában kézzel szoktam csinálni. Ez a mennyiség egy 40x30-as tepsi hátuljára volt elegendő, de én egybe szoktam sütni az egész tésztát, és a sütés után vágom el. Lehet külön-külön is megsütni a két lapot, ha csak akkora tepsink van.
  3. Ha megvagyunk, előmelegített sütőben 200 fokon 5-10 perc alatt megsütjük.
  4. Egy könnyen törő, omlós tésztát kell kapnunk eredményül. Még akkor, amikor meleg, vegyük le a sütőpapírt róla, mert különben később már nehezen megy, törni fog a tészta.

piskóta

  1. Egy egyszerű vizes piskótát készítünk az alapanyagokból.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből és a vízből kemény habot készítünk. Amikor már majdnem kész a hab, apránként hozzáadjuk a cukrot.
  3. A tojássárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral, és hozzáadjuk a fehérjehabhoz.
  4. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a habhoz szitáljuk.
  5. A piskótatésztát 180-200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

krém

  1. A 3 kanál lisztet és a 2 csomag vaníliás cukrot 2 dl tejben jól elkeverjük.
  2. A maradék 3 dl tejet felforraljuk, és a lisztes keveréket lassan hozzácsurgatjuk. Kemény krémet főzünk belőle. Ha kész, félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
  3. 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral kikeverünk, és a teljesen(!!!) kihűlt, főzött krémhez keverjük.

összeállítás

  1. Ha mindennel megvagyunk, és a krém és a piskóta is kihűlt, összeállítjuk a süteményt.
  2. Én egy tálcára szoktam felépíteni. Legalulra teszünk egy kakaós lapot.
  3. Az alsó lapot megkenjük a krém felével.
  4. Erre jön a piskóta, amit megkenünk a krém másik felével.
  5. Végül a tetejére rakjuk a másik kakaós lapot.
  6. Ha megvagyunk, a süteményt jól bebugyoláljuk alufóliával és konyharuhával, és hűvös helyre rakjuk. Minimum egy napig állni hagyjuk, hogy a kakaós lapok megszívják magukat a krémmel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1573
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 27.

Ajánló

Másnap a tetejére rakhatunk olvasztott csokoládét, tejszínhabot, vagy készíthetünk kicsit több krémet, és kerülhet az is a tetejére.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Peregi sütemény
b.noémi 2 recept

Ezt a receptet nagymamám gyűjteményében találtam. Kicsi koromban sokszor készítette a családnak. Gyors és egyszerű sütemény. Csak másnap lehet fogyasztani, de megéri a várakozást. Mindenkinek ajánlom :)

Hozzávalók

kakaós tészta

piskóta

krém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek