Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Raffaello szelet 2.

Raffaello szelet 2.
Raffaello szelet 2.
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (112)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A már jól ismert recept, némi változtatással. Nagyon jól sikerült, mutatós és jól szeletelhető, nem csúszik szét. Ahogy kihűlt, a gyerekek rögtön elfogyasztották. :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

A tetejére esetleg szeletelt mandulát is tehetünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket a cukorral, sóval felverjük kemény habbá, majd a lisztet, a sütőport és a kókuszt hozzákeverjük.
  2. Egy kb 27 x 35 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát, és kb. közepes lángon (180 fokon), légkeveréses sütőben 20 percig sütjük (nem szabad pirosra sütni, mert akkor kemény, rágós lesz a tészta).
  3. A tojássárgákat a tejjel, a mandulaaromával és a pudingporral összekeverjük, és pudingot készítünk belőle.
  4. Ha kihűlt a krém, akkor a margarint a cukorral, robotgép segítségével kikeverjük, hozzákeverjük a krémhez, rákenjük a tészta tetejére, és megszórjuk a kókuszreszelékkel.
  5. Hűtőben dermesztjük, majd szeleteljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 96
össznézettség: 295 948
elküldve: 125
receptkönyvben: 4 112
elkészítve: 164/257
Facebookon megjelent: 1

szakács

Budai Brigi

Mióta szakács: 2009.01.05.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
receptverseny: Judafest 2. receptverseny , Nagy húsvéti receptverseny
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kókuszos szelet, kókuszos süti, kókuszos sütemény

Hozzászólások (112)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aman Ilona
Aman Ilona Thu, 2016-03-24 14:17

Tökéletes recept, most készítettem el, nagyszerűen sikerült, hatalmas köszönet :-)

coffos
coffos Sat, 2016-03-19 15:22

Hát ez a süti...valami pazar! gyors, könnyű és rendkívül kökuszos, nyamiii

menicheva
menicheva Sat, 2015-01-31 15:32

Sziasztok. Egy kérdésem lenne. A krémet jól értelmeztem hogy úgy kell elkészíteni, hogy a pudingport, tojássárgákat, tejet és aromát kikeverem egy edényben, és azt teszem a gázra besűríteni?

Enoszka73
Enoszka73 Wed, 2014-04-09 21:58

Kedves Brigi!
Ennek a sütinek egyetlen egy baja van. Mégpedig, hogy túl sokan szeretik a családi és baráti körben. Legközelebb minimum dupla adagot kell készítenem. :-) Köszi a receptet!!!

kovigyrogy
Kovács Györgyi / kovigyrogy Sat, 2013-11-23 15:37

Bocsi,de úgy látom,hogy most nem látom a hozzávalóknál a zselatinfixet.Már régebben kinyomtattam ezt a receptet ott még volt,most nincs.Mi az oka?

Budai Brigi
Budai Brigi / Budai Brigi Sun, 2013-11-24 20:39

Szia! Igen teljesen igazad van és örülök hogy észrevetted. Többen írták hogy inkább megduplázzák a pudingpor adagot, így teljesen felesleges bele a zselatinfix. Én is azóta már vagy százszor elkészítettem és valóban tökéletes a 2 pudingporral és a margarinnal . :)

Sisi
Sisi / Sisi Sun, 2013-08-25 02:23

Én kevesebb cukorral csináltam, és úgy is isteni lett, köszönöm a receptet :)

shade13
Shade13 / shade13 Wed, 2013-07-17 16:37

Imadom:) viszont en menet kozben valtoztattam a recepten, a kremhez 10 dkg vajat es 1 csapott tk. kukoricakemenyitot tettem. Remek lett az allaga kihules utan is, szepen szelheto:) a tesztaba
10 dkg cukor kerult, a krembe 20 dkg, de Nekunk még ez is tul edes volt. Maskor csokkentem tovabb (ma):) jah, es puncspudinggal keszult vaniliapuding hijjan:) Nagggyon fincsi:)

Reset
Reset Sun, 2013-06-09 16:07

Nagyon, nagyon finom lett, aki szereti a kókuszos sütiket, az nem fog csalódni. Annyit én is változtattam, hogy a krémet 2 cs pudingporból 6 dl tejjel, kb. 20 dkg. cukorral és 18 dkg margarinnal készítettem és persze zselatinfix nélkül, főzött krémbe szerintem nem szükséges, ha elég sűrűre főzzük és a habosított vajhoz csak teljesen hidegen adjuk hozzá...csak ajánlani tudom mindenkinek. (mármint nem feltétlenül az általam készített változatot, hanem magát a receptet...)

Ditke62
Ditke62 Sun, 2013-05-26 14:51

Elkészítettem, nagyon finom lett. Én is dupla adag pudingport használtam és 160 fokon légkeverésen 12 perc elég volt neki. Legközelebb annyit változtatok rajta, hogy kisebb tepsit használok vagy dupla adagból készítem, mert nekem kicsit vékony így a tésztája.
Köszönöm a receptet!

Ilonka57
Ilonka57 Thu, 2013-04-04 18:51

Egyik húsvéti süteménynek elkészült. Könnyű elkészíteni, kiadós és finom!

crystale
crystale / crystale Sun, 2013-03-17 21:22

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a zselatinból a kis, vagy a nagy csomag kell a sütihez?
Köszönöm!

deka81
Sütödés / deka81 Sun, 2013-03-17 19:36

Kipróbáltam,nagyon jól sikerült.Én megbolondítottam a krémet egy kis kókuszlikőrrel.Nagyon finom lett!

katica11
katica11 Tue, 2012-12-25 13:46

Sziasztok! Érdemes megsütni,mert könnyű nagyon,de annál finomabb!!! én a süti és a krém közé, 1 csomag szeletelt mandulát szórtam. Isteni,bár szeletelni macerás,de kárpótol érte az íze!!! próbáljátok így is ki!!

ViewSonic
ViewSonic Sun, 2012-11-04 18:42

Nagyon tuti süti!:D
Tegnap sütöttem először, most a 3. adag van a sütőben.
Köszönöm a receptet!

picitimi83
picitimi83 Mon, 2012-08-13 14:00

Szia!Azt írtad,hogy 1 csomag zselatinfixet kell beletenni,az kb. hány grammos??Köszi szépen,üdvözlettel:Timi

Budai Brigi
Budai Brigi / Budai Brigi Mon, 2012-08-13 20:53

Szia! Pontosan nem tudom már, akkora csomag volt mint egy pudingpor. De az a legegyszerűbb ha ugyanannyi tej mennyiséggel dupla adag pudingport teszel és akkor nem is kell a zselatinfix.

Dudy
Dudás Betti / Dudy Fri, 2012-07-27 16:07

Ma megsütöttem és ISTENI finom lett!!! :-) Annyit változtattam, hogy fehérliszt helyett fehér tönkölybúzalisztből csináltam. Piskóta édesítéséhez feleannyi xilitet és fruktózt (5-5 dkg) használtam, a krémhez pedig folyékony édesítőt (ízlés szerint). Így még egészségesebb is és nem okoz akkora lelkiismeretfurdalást az 5 kocka megevése sem! :-)

13andi
13andi Sat, 2012-04-14 10:01

Nagyon finom,elkeszitettem,nem lehetne novelni mondjuk 6 tojasrol 8 ra?A tesztaja mondjuk lehetne 1 kicsit vastagabb,vagy esetleg kissebb tepsi?Udvozletem mindenkinek:)

LinAisha
LinAisha Sun, 2012-04-01 14:19

Régi kedvencem ez a süti, de eddig nem volt meg a receptje... Nagyon kezdőként kipróbáltam most, nagy az öröm, mert sikerült!!! :)) Köszönöm a receptet!
Annyi különbséggel készítettem el a sütit, hogy a pudingpor és zselatin kombináció helyett a lejjebb tanácsolt két pudingporral készítettem a krémet. :) Egyszerűen mennyei. :)

ginnintanz
ginnintanz Thu, 2012-02-23 18:27

Egyszeruen imadom ezt a sutit en is es a baratom is! :D koszonet a receptert!!

kispicur
kispicur Thu, 2012-02-23 14:19

Nekem is most lett kesz ez a suti.NAGYON-NAGYON FINOM!!!koszi a receptet

2anka
Chiaba / 2anka Tue, 2012-02-21 15:33

Ma megcsináltam ezt a süteményt! Hihetetlenül egyszerű, és nagyon-nagyon finom!!!
Köszönöm a receptet!

biribarika
biribarika / biribarika Tue, 2012-01-24 17:02

Kedves Brigi!
Mikor kész a krém és kihűlt :akkor a krémhez adjuk adagonként a vajat vagy a vajhoz a krémet?Sose tudom és gyakran olyan darabos lesz,mintha kicsapódna a vaj!Köszönöm válaszod!

shade13
Shade13 / shade13 Wed, 2013-07-17 16:41

En igy csinaltam: a kesz, de még forro krembe bele a vaj, es addig kevergetjuk, amig hult helye lesz:))) nem lesz darabos, es robotgep se kell hozza

Budai Brigi
Budai Brigi / Budai Brigi Wed, 2012-01-25 02:22

Szia!
Egyszerűen fogod a vajat beleteszed a krémbe és robotgéppel jól eldolgozod. Biztos nem lesz darabos,ha még egy picit meleg még jobb,mert jobban elolvad a vaj. Utána lehet kicsit hűlni hagyni,majd rá a piskótára .Be a hűtőbe és itt viszont fontos hogy jól lehűljön a szeletelés miatt. Remélem tudtam segíteni. Üdv:Brigi

almamag
almamag Mon, 2011-12-26 17:12

Megsütöttem,nagyon finom lett! Nekem a tészta egy kicsit száraz lett. :-(
Ha egy kis olajat, margarint teszek a tésztába nem lesz puhább? + legközelebb zselatin helyett 2 pudinggal készítem. Na, ennyi variáció... Az íze viszont az aromától isteni. Köszönöm a receptet, valóban egyszerű és finom! Üdv: Ili

Budai Brigi
Budai Brigi / Budai Brigi Thu, 2012-01-05 22:20

Kedves almamag!
A tésztát túl sokáig sütötted azért lett kemény. Felesleges elrontani olajjal,csak rosszabb lesz.
A puding ..igen az jó döntés. Hol így hol úgy csinálom én is.
Köszönöm a hozzászólásod. Brigi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-11-02 18:45

Kedves Brigi !
Véletlenül találtam rá erre a receptedre, de nagyon örülök neki !
Őrülten mutatós, egyszerűsége ellenére. Elmentve, köszönöm!
Szép estét ! Üdvözöllek: Olaszné Anci

789
tojásfehérje 6 db
cukor 20 dkg
finomliszt 10 dkg
kókuszreszelék 10 dkg
1 csipet
sütőpor 1 kk
tojássárgája 6 db
vaníliás pudingpor 2 csomag
tej 4 dl
cukor 25 dkg
margarin 25 dkg
mandulaaroma 2 ml
kókuszreszelék 10 dkg