r
Nosalty Logó

Karamellás madártej szelet

NS
Karamellás madártej szelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

692
Kalória
14.4g
Fehérje
55.9g
Szénhidrát
45.8g
Zsír
104.5g
Víz
452.5g
Koleszterin
665.4mg
Élelmi rost
35.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 692 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    104.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 692 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.1 g

Zsír

  • Összesen
    366.1 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    3620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4973.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    1344 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    2053 mg
  • Nátrium
    1137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    447.3 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    836 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    758 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    2560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3692 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1479 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3733 micro
Összesen 5544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 252 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskótát sütünk a szokásos módon: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjéből pedig egy csipet sóval kemény habot verünk. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, beleöntjük a sárgáját, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, vigyázva, nehogy összetörjük. Homogénre keverjük.
  2. Zsírozott, lisztezett vagy sütőpapiros tepsiben világos színűre sütjük. Ha kész, akkor hagyjuk hűlni.
  3. A krémhez a tojássárgáját, 4 ek cukrot, 5 ek lisztet, 2 ek vaníliás cukrot 4 dl tejben elkeverünk. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Érdemes először egy kevés tejjel csomómentesre keverni, majd úgy bele a többi tejet.
  4. A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük, a kihűlt krémhez adjuk, majd a megsült tésztára simítjuk.
  5. A tetejére 4 dl tejszínből kemény habot verünk, és ezt is elsimítjuk.
  6. 2 tk karamellpudingot 3 tk cukorral, 2 tk étolajjal és kb. 1-1,5 dl vízzel felfőzünk. Ha langyosra hűlt, akkor habzsákból a tejszínre nyomjuk.
  7. Hűtőben pihentetjük 1-2 órát, majd szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35

Imádom a madártej szeletet, ahogyan a madártejet is, a receptverseny kedvéért, gondoltam, kipróbálom egy kis karamellel megbolondítva. Nem bántam meg, el nem rontotta. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...