Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos szelet ahogy Vali készíti

Citromos szelet ahogy Vali készíti
Citromos szelet ahogy Vali készíti
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kollégám felesége többször küldött nekünk ebből a sütiből, elkértem a receptjét, mert nagyon ízlett. Azóta kétszer megsütöttem.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Édesszájúaknak...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A joghurtot kikeverjük a cukorral, a citrom héjával és levével.
  2. A tejszínt felverjük, és az előző hozzávalókkal összevegyítjük. (Én hulalát használok, akkor nem kell a zselatin, de más tejszínhez lehet, hogy kell.)
  3. Elkészítjük a piskótatésztát, és megsütjük.
  4. A piskótát kettévágjuk, a krém felét az alsó lapra kenjük, rátesszük a tetejét, és a maradék krémmel bevonjuk.
  5. A tetejét megszórhatjuk csokireszelékkel, vagy citromforgáccsal díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x25x6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 001
elküldve: 14
receptkönyvben: 280
elkészítve: 4/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Nemes Vali

Mióta szakács: 2010.09.14.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes citromkocka, citromos piskótakocka, sütikocka tejszínes citromkrémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1006
tojás 6 db
cukor 20 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 tk
joghurt 450 g
cukor 8 ek
habtejszín 5 dl
citrom 2 db
zselatin 1 teáskanál