Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Perec Évi nénitől

Perec Évi nénitől
Perec Évi nénitől
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig biztos siker, kiváló tízórai a lurkóknak az iskolába (biztosan fogják őket irigyelni).

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet és a vizet összekeverjük, belekeverve a mézet, és mikróban megmelegítjük kézmelegre, az élesztőt belemorzsoljuk, kelesztjük.
  2. A hozzávalókat összegyúrjuk, 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 12 részre osztjuk.
  4. Minden részt hosszú, kb. 50 cm-es rúddá sodrunk, és perec formájúra hajlítjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  5. Tetejét megkenjük joghurttal, megszórjuk reszelt sajttal, és langyos helyen 25-30 percig kelesztjük.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 x 2 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 602
elküldve: 2
receptkönyvben: 115
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: perec
hasonló kategóriák: pita, buci, hamburger-buci, briós, croissant, burek, bagel, zsemle, édes leveles, kifli

egyéb elnevezések

sajtos perec, mascarponés tésztájú perec, házi perec

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-02-15 14:17

Nem lesz kemény (már ha marad). Tégy bele annyival több tejfölt, vagy a sajtosabb ízért valamilyen natúr krémsajtot. Üdv: Évi néni

vörösangyal
vörösangyal Fri, 2013-02-15 13:11

Szeretném megkérdezni, hogy a mascarponét helyettesíthetem-e mással? Egyébként szépen mosolyognak, ugye másnapra nem lesz olyan kemény?

257
finomliszt 60 dkg
tej 1.25 dl
víz 1.25 dl
méz 1 ek
élesztő 2.5 dkg
tejföl 2 ek
mascarpone 7 dkg
1 ek
joghurt 3 ek
sajt 10 dkg