r
Nosalty Logó

Mozzarellával töltött rozmaringos perec

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rekalein
Mozzarellával töltött rozmaringos perec
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 556 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3338 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 294 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1721.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 556 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    135.2 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10328.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    1757 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1799 mg
  • Nátrium
    6316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1090 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 3338 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 294 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 100 ml langyos vízben. Egy öblös tálba öntjük a lisztet, sót, felaprított rozmaringot, vajat, habos élesztőt, és ha kell, hozzáadunk még 100 ml vizet, majd összegyúrjuk. A tésztát konyharuhával lefedjük, kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát átgyúrjuk, 8 vagy 16 részre osztjuk, attól függően, hogy mekkora pereceket szeretnénk. Kb. 40 cm hosszú rudakat sodrunk belőlük, majd sodrófával kinyújtjuk.
  3. A sajtokat összekeverjük, a kisodort tészta egyik hosszanti oldalára halmozunk belőle, majd visszasodorjuk rúd formába, és pereceket formázunk.
  4. Egy lábosban vizet forralunk, feloldjuk benne a szódabikarbónát, és a lobogó vízben 1-1,5 percig főzzük a pereceket.
  5. A kifőzött pereceket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A tojást 1 ek vízzel elkeverjük, megkenjük vele a pereceket, ízlés szerint megszórhatjuk őket sóval, rozmaringgal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 638
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 23.

Ajánló

Pogácsa helyett tökéletes vendégváró, ha a már töltött, nyers rudakat nem formázzuk perecnek, hanem falatokra felszeleteljük, majd így főzzük és sütjük ki őket.

Receptkategóriák

Mozzarellával töltött rozmaringos perec
Rekalein 27 recept

Férjem Bécsben, én Berlinben szoktam rá a Laugenbretzelre, vagyis a bajor perecre. Sajnos Firenzében, ahol jelenleg élünk, nem jön szembe az utcán, ezért itthon készül - hol az alábbi felturbózott változatban, hol csak hagyományosan, a rozmaring és a sajt nélkül. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.