r
Nosalty Logó

Mozzarellával töltött rozmaringos perec

Rekalein
Mozzarellával töltött rozmaringos perec
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

556
Kalória
20.5g
Fehérje
66.5g
Szénhidrát
22.5g
Zsír
74.4g
Víz
92.1g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
1.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3338 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1721.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    135.2 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10328.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    1757 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1799 mg
  • Nátrium
    6316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    399.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    446.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1090 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 3338 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 100 ml langyos vízben. Egy öblös tálba öntjük a lisztet, sót, felaprított rozmaringot, vajat, habos élesztőt, és ha kell, hozzáadunk még 100 ml vizet, majd összegyúrjuk. A tésztát konyharuhával lefedjük, kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát átgyúrjuk, 8 vagy 16 részre osztjuk, attól függően, hogy mekkora pereceket szeretnénk. Kb. 40 cm hosszú rudakat sodrunk belőlük, majd sodrófával kinyújtjuk.
  3. A sajtokat összekeverjük, a kisodort tészta egyik hosszanti oldalára halmozunk belőle, majd visszasodorjuk rúd formába, és pereceket formázunk.
  4. Egy lábosban vizet forralunk, feloldjuk benne a szódabikarbónát, és a lobogó vízben 1-1,5 percig főzzük a pereceket.
  5. A kifőzött pereceket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A tojást 1 ek vízzel elkeverjük, megkenjük vele a pereceket, ízlés szerint megszórhatjuk őket sóval, rozmaringgal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 1 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Férjem Bécsben, én Berlinben szoktam rá a Laugenbretzelre, vagyis a bajor perecre. Sajnos Firenzében, ahol jelenleg élünk, nem jön szembe az utcán, ezért itthon készül - hol az alábbi felturbózott változatban, hol csak hagyományosan, a rozmaring és a sajt nélkül. 

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek