Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mozzarellával töltött rozmaringos perec

Mozzarellával töltött rozmaringos perec
Mozzarellával töltött rozmaringos perec
51 perc / előkészület: 30 perc főzés: 1 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem Bécsben, én Berlinben szoktam rá a Laugenbretzelre, vagyis a bajor perecre. Sajnos Firenzében, ahol jelenleg élünk, nem jön szembe az utcán, ezért itthon készül - hol az alábbi felturbózott változatban, hol csak hagyományosan, a rozmaring és a sajt nélkül. 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Pogácsa helyett tökéletes vendégváró, ha a már töltött, nyers rudakat nem formázzuk perecnek, hanem falatokra felszeleteljük, majd így főzzük és sütjük ki őket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 100 ml langyos vízben. Egy öblös tálba öntjük a lisztet, sót, felaprított rozmaringot, vajat, habos élesztőt, és ha kell, hozzáadunk még 100 ml vizet, majd összegyúrjuk. A tésztát konyharuhával lefedjük, kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát átgyúrjuk, 8 vagy 16 részre osztjuk, attól függően, hogy mekkora pereceket szeretnénk. Kb. 40 cm hosszú rudakat sodrunk belőlük, majd sodrófával kinyújtjuk.
  3. A sajtokat összekeverjük, a kisodort tészta egyik hosszanti oldalára halmozunk belőle, majd visszasodorjuk rúd formába, és pereceket formázunk.
  4. Egy lábosban vizet forralunk, feloldjuk benne a szódabikarbónát, és a lobogó vízben 1-1,5 percig főzzük a pereceket.
  5. A kifőzött pereceket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A tojást 1 ek vízzel elkeverjük, megkenjük vele a pereceket, ízlés szerint megszórhatjuk őket sóval, rozmaringgal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük őket.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 557
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Rekalein

Mióta szakács: 2014.02.09.
27 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: perec
hasonló kategóriák: buci, bagel, kifli, briós, édes leveles, zsemle, croissant, burek, pita, hamburger-buci

egyéb elnevezések

sajtos perec, mozzarellás perec

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

556
finomliszt 500 g
friss élesztő 25 g
víz 2 dl
cukor 1 teáskanál
2 teáskanál
vaj 6 ek
rozmaring 2 ek
szódabikarbóna 5 ek
mozzarella 200 g
parmezán sajt 50 g
tojás 1 db