Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olívabogyós perec

Olívabogyós perec
Olívabogyós perec
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Iskolába is finom tízórai. Készíthetjük akár teljes kiőrlésű lisztből, vagy felesben is, akkor egy kicsit több joghurt kell bele.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajbogyó kivételével minden hozzávalót dagasztógép táljába mérünk, és fényes, ruganyos tésztát dagasztunk belőle.
  2. Mikor a tészta elkészült, a feldarabolt olajbogyót is beleforgatjuk, letakarva 35-40 percet kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát olajozott munkafelületre borítjuk, öt egyenlő részre osztjuk. Hosszú tésztarudat sodrunk belőle, amit perec formára hajtunk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, letakarva 20 percet kelesztjük.
  5. 190 fokra előmelegített gőzös sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 304
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: olasz
adag: 5 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: perec
hasonló kategóriák: burek, kifli, bagel, buci, briós, hamburger-buci, zsemle, pita, édes leveles, croissant

egyéb elnevezések

olajbogyós perec, sós perec, kelt perec olajbogyóval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

312
finomliszt 25 dkg
görög joghurt 2 dl
olívaolaj 0.5 dl
instant élesztő 3 g
cukor 1 csipet
1 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
fekete olajbogyó 5 dkg