Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puha óriásperec

Puha óriásperec
Puha óriásperec
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy édesen is elkészíthető recept, akkor só helyett 2 ek barna cukrot rakjunk bele.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk, 3 sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral. A tojást szétválasztjuk, a fehérjét 1 ek vízzel kicsit felverjük. A vajat megolvasztjuk.
  2. Az élesztőt 1 dl langyos vízben, csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojássárgát, a felfuttatott élesztőt, 2,5 dl langyos vizet, a megolvasztott vajat, és jól bedagasztjuk. Letakarva, 5 percig pihentetjük.
  3. Enyhén lisztezett deszkára borítjuk, 6 egyenlő részre osztjuk. Kb. 1 m hosszúra kisodorjuk mindegyiket.
  4. Egy lapos tepsiben egy nagy bögre langyos vízzel elkeverjük a szódabikarbónát, egyenként belemártjuk a kisodrott tésztát. 4-5 másodpercig benne hagyjuk, kiemeljük a vízből, hagyjuk kicsit lecsepegni, és a sütőlemezen perec alakúra formázzuk.
  5. Megkenjük a tojásfehérjével, ízlés szerint megszórjuk a durvára darált sóval, és megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 814
elküldve: 2
receptkönyvben: 279
elkészítve: 4/13
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: perec
hasonló kategóriák: kifli, croissant, édes leveles, buci, hamburger-buci, burek, bagel, pita, zsemle, briós

egyéb elnevezések

sós perec, barna cukros perec

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helada
helada Sun, 2012-09-16 14:24

Megsütöttem, nagyon nagyon finom! Biztos, hogy még sokszor meg fogom csinálni.

witch
witch / witch Thu, 2011-09-29 14:38

Szia Ildi!
200 C-on kell sutni. A szodabikarbonas viznek (az amator agyammal) gondolom a puhasaghoz van koze.
Neked is szep napot!
udv:witch

Döme-Ádám
Döme-Ádám Thu, 2011-09-29 08:29

Szia!
Elkészíteném ma ezt a receptet, de szeretném tudni, hogy hány fokon sütöd?
Mi a szerepe a szódabikarbonás megmártásnak?
Válaszodat előre is köszönöm.
Szép napot!
Ildi

382
finomliszt 50 dkg
élesztő 2 dkg
2 tk
tojás 1 db
vaj 5 dkg
szódabikarbóna 2 ek
víz 6 dl
tojásfehérje 1 db
0 ízlés szerint