Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pénztárcabarát paprikás krumpli

Pénztárcabarát paprikás krumpli
Pénztárcabarát paprikás krumpli
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A paprikás krumplit mindenki ismeri, van, aki kolbásszal készíti, van aki virslivel, van aki mindkettővel. Íme egy szuper egyszerű, hagyományos kolbászos verzió.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, a hagymákat felaprítjuk, a kolbászt karikára vágjuk.
  2. Egy lábasban olajat hevítünk, és üvegesre pároljuk a hagymát, majd a lángot alacsony fokozatra vesszük. Meghintjük a pirospaprikával, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, krumplit és a kolbászt. Elkeverjük.
  3. Annyi vizet adunk hozzá, hogy pont ellepje, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára főzzük.
  4. Ha a végeredmény nem elég sűrű, néhány krumplit szétnyomkodunk egy villával, majd nagy lángon elfőzzük a levét, sűrítjük.
  5. Kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 62
össznézettség: 91 186
elküldve: 1
receptkönyvben: 100
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
768 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kolbászos paprikás krumpli, paprikás burgonya

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

568
burgonya 1 kg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
kolbász 20 dkg
napraforgó olaj 1 dl
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 l