Nosalty Logó

Pecorinós süti kandírozott koktélparadicsommal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Ezen a képen: Pecorinós süti kandírozott koktélparadicsommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kandírozott paradicsomhoz

A sütihez

Tálalás

Összesen 500 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kandírozott paradicsomhoz

A sütihez

Tálalás

Összesen 4003 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kandírozott paradicsomhoz

A sütihez

Tálalás

Összesen 295 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 500 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    258 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7509.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1403 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1849 mg
  • Nátrium
    3848 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.5 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1695 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1586 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1215 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 4003 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    380 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 295 Kcal

Hozzávalók

A kandírozott paradicsomhoz

A sütihez

Tálalás

Elkészítés

A kandírozott paradicsomhoz

  1. A sütőt melegítsük elő 100 fokra, és egy nagy lapos tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  2. A paradicsomokat először dobjuk forró vízbe pár percre, hogy megrepedjen a héjuk, majd szűrjük át hideg vízbe, és húzzuk le a héjukat. Utána mehetnek a sütőpapírra, pici távolságra egymástól.
  3. Egy kisebb edényben keverjük, majd forraljuk össze a sót cukorral, két kanál olívaolajjal és annyi vízzel, hogy a cukor teljesen felolvadjon benne. Ezzel az öntettel locsoljuk le, vonjuk be a paradicsomokat, és mehetnek az előmelegített sütőbe minimum egy órára aszalódni. Arra vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki őket.
  4. Az édes, cukorka-szerű paradicsomokat hűtsük ki, majd tegyük üvegbe vagy műanyag dobozba, és kanalazzunk rá egy kevés olívaolajat, hogy ellepje. Ha nem azonnal használjuk fel őket, tegyük hűtőbe a dobozt, de tálalás előtt egy órával vegyük elő, hogy szoba-hőmérsékletűre melegedjenek a paradicsomok.

A sütihez

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra, és egy közepes sütőformát béleljünk ki sütőpapírral.
  2. Konyhai robotgépben először dolgozzuk össze a szoba-hőmérsékletű vajat tejszínnel, cukorral és a krémsajttal, ameddig krémes nem lesz. Ekkor hozzáadhatjuk egyenként a tojásokat, és tovább habosítjuk a masszát.
  3. Közben egy másik edényben összekeverjük a száraz anyagokat: liszt, sütőpor és reszelt sajt.
  4. Ha kellően összedolgoztuk már a tojásos keveréket, akkor adjuk hozzá a szárazakat, de csak addig keverjük vele, ameddig krémszerű nem lesz, ne essen össze a tésztaalap.
  5. Ez a kikevert tészta mehet is a sütőpapírral kibélelt sütőformába, majd az előmelegített sütőbe úgy 20 percre sülni, míg felemelkedik és aranybarna lesz a teteje.
  6. Ha elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk egy picit hűlni. Összeesik egy cseppet, de ez természetes.

Tálalás

  1. Szeleteljük fel a sütit (még langyosan tálaljuk), tegyünk a tetejére egy kevés édes paradicsomot és egy kevés olívaolajos öntetet. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sűtés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 912
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 18.

Ajánló

Ha másnap tálaljuk a sütit, előtte melegítsük meg egy picit, így a legfinomabb. Az eredeti recept szerint turbinado cukorral (különleges eljárással porított nádcukorral) is megszórják, de nekem így is elég édesnek bizonyult.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a sütit először egy new york-i olasz étteremben készítették el. A nagyszerű az benne, hogy az alaptésztáját bármilyen más karamellizált gyümölccsel, például almával, körtével is tálalhatjuk. Nyáron eperrel és egy gombóc olívás fagyival a legfinomabb!

Hozzászólások

Hozzávalók

A kandírozott paradicsomhoz

A sütihez

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek