r
Nosalty Logó

Pecorinós süti kandírozott koktélparadicsommal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Pecorinós süti kandírozott koktélparadicsommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kandírozott paradicsomhoz

A sütihez

Tálalás

Összesen 500 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kandírozott paradicsomhoz

A sütihez

Tálalás

Összesen 4003 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kandírozott paradicsomhoz

A sütihez

Tálalás

Összesen 295 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 500 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    258 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7509.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1403 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1849 mg
  • Nátrium
    3848 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.5 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1695 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1586 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1215 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 4003 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    380 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 295 Kcal

Hozzávalók

A kandírozott paradicsomhoz

A sütihez

Tálalás

Elkészítés

A kandírozott paradicsomhoz

  1. A sütőt melegítsük elő 100 fokra, és egy nagy lapos tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  2. A paradicsomokat először dobjuk forró vízbe pár percre, hogy megrepedjen a héjuk, majd szűrjük át hideg vízbe, és húzzuk le a héjukat. Utána mehetnek a sütőpapírra, pici távolságra egymástól.
  3. Egy kisebb edényben keverjük, majd forraljuk össze a sót cukorral, két kanál olívaolajjal és annyi vízzel, hogy a cukor teljesen felolvadjon benne. Ezzel az öntettel locsoljuk le, vonjuk be a paradicsomokat, és mehetnek az előmelegített sütőbe minimum egy órára aszalódni. Arra vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki őket.
  4. Az édes, cukorka-szerű paradicsomokat hűtsük ki, majd tegyük üvegbe vagy műanyag dobozba, és kanalazzunk rá egy kevés olívaolajat, hogy ellepje. Ha nem azonnal használjuk fel őket, tegyük hűtőbe a dobozt, de tálalás előtt egy órával vegyük elő, hogy szoba-hőmérsékletűre melegedjenek a paradicsomok.

A sütihez

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra, és egy közepes sütőformát béleljünk ki sütőpapírral.
  2. Konyhai robotgépben először dolgozzuk össze a szoba-hőmérsékletű vajat tejszínnel, cukorral és a krémsajttal, ameddig krémes nem lesz. Ekkor hozzáadhatjuk egyenként a tojásokat, és tovább habosítjuk a masszát.
  3. Közben egy másik edényben összekeverjük a száraz anyagokat: liszt, sütőpor és reszelt sajt.
  4. Ha kellően összedolgoztuk már a tojásos keveréket, akkor adjuk hozzá a szárazakat, de csak addig keverjük vele, ameddig krémszerű nem lesz, ne essen össze a tésztaalap.
  5. Ez a kikevert tészta mehet is a sütőpapírral kibélelt sütőformába, majd az előmelegített sütőbe úgy 20 percre sülni, míg felemelkedik és aranybarna lesz a teteje.
  6. Ha elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk egy picit hűlni. Összeesik egy cseppet, de ez természetes.

Tálalás

  1. Szeleteljük fel a sütit (még langyosan tálaljuk), tegyünk a tetejére egy kevés édes paradicsomot és egy kevés olívaolajos öntetet. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 962
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 18.

Ajánló

Ha másnap tálaljuk a sütit, előtte melegítsük meg egy picit, így a legfinomabb. Az eredeti recept szerint turbinado cukorral (különleges eljárással porított nádcukorral) is megszórják, de nekem így is elég édesnek bizonyult.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a sütit először egy new york-i olasz étteremben készítették el. A nagyszerű az benne, hogy az alaptésztáját bármilyen más karamellizált gyümölccsel, például almával, körtével is tálalhatjuk. Nyáron eperrel és egy gombóc olívás fagyival a legfinomabb!

Hozzávalók

A kandírozott paradicsomhoz

A sütihez

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek