Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pisztáciás-fehércsokis Pavlova eperrel

Pisztáciás-fehércsokis Pavlova eperrel
Pisztáciás-fehércsokis Pavlova eperrel
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bill's kitchen, egy ausztrál séf Londonban című műsorában láttam ezt az egyszerűen elkészíthető desszertet.

A ropogós habcsók a krémes eperrel és a pisztáciával fantasztikus ízélmény!

hozzávalók / 4 adag

Pavlova

Krém

ajánlat

Fogyasztás előtt kell összeállítani a desszertet! Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, variálható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket habbá verjük. Kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, közben folytatjuk a keverést. Hozzáadjuk a reszelt fehér csokoládét, a felaprított pisztáciát, a kukoricalisztet és a borecetet. Óvatosan elkeverjük.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanállal halmokat rakunk a masszából. Két evőkanál egy adag. Ebből a mennyiségből nekem 7 db lett.
  3. 150 fokon 35-40 percig sütjük, előmelegített sütőben. Amikor kész, nyitott sütőajtó mellett hagyjuk kihűlni.
  4. Az epret villával kicsit összetörjük. Porcukorral édesítjük, ha szükséges. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk az áttört epret.
  5. A kihűlt habcsókok tetejét kissé benyomjuk, ahogy bereped a teteje, ebbe a kráterbe töltjük az epres tejszínhabot. Díszítjük fehér csokoládé forgáccsal, aprított pisztáciával és eperrel.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 168
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyuszikutya

Mióta szakács: 2015.04.06.
51 recept

receptjellemzők

konyha: ausztrál
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ropogós habcsók krémes eperrel és pisztáciával, tejszínes-epres habcsóktorta, eperkrémes pisztáciás habcsóktorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

639
tojásfehérje 3 db
porcukor 15 dkg
fehér csokoládé 10 dkg
sótlan pisztácia 7 dkg
kukoricaliszt 1 csapott ek
fehérborecet 1 teáskanál
eper 30 dkg
porcukor 2 púpozott ek
habtejszín 3 dl