r
Nosalty Logó

Pavlova torta erdei gyümölcsökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hanele
Pavlova torta erdei gyümölcsökkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 320 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2563 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 320 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    108.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.8 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    977 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    959 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2563 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 110 fokra.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy nagy, fém tálba tesszük. A vizet és a cukrot lábasba tesszük, beleállítunk egy cukorhőmérőt, és türelmesen várunk, míg eléri a 116 fokot. És ez az a pont, amikor a fehérjéket elektromos habverővel elkezdjük habbá verni. Ha már szép fényes és majdnem késznek nyilvánítjuk, kezdjük el -folyamatos keverés mellett- hozzácsorgatni az akkorra már 119-121 fokos cukorszirupunkat. A térfogata a 2-3 szorosára nő majd, ezért fontos, hogy az elején nagy tálat válasszunk. Kihűlésig folytatjuk a műveletet, akkor jó, ha a tál alja langyos vagy kézmeleg (kb. 10 perc).
  3. Szilikonos sütőpapírra két kupacot halmozunk egymástól viszonylag távolabb. A kupacokat - spatula vagy kanál segítségével- 20 centis korongokká formáljuk. A bátrabbak habzsákból is nyomhatják, sima csöves nyomózsákkal ugyanekkora átmérőjű köröket készítünk, középről kezdjük, és csigavonalban haladunk tovább, míg el nem érjük a kívánt méretet. Előmelegített sütőben addig sütjük őket, míg a tetejükön kéreg képződik és kicsit (nagyon óvatosan!!) megemelve őket, elválnak a sütőpapírtól. 30-40 perc a szintidő. Hagyjuk őket kihűlni.
  4. A tejszínt a 1/2 vanília rúd kikapart magjaival habbá verjük. Cukrot ne adjunk hozzá, a '"tésztánk" már önmagában is elég édes. Fogjuk az egyik gigantikus és naaagyon(!) törékeny meringue-ünket, tetejére halmozzuk a tejszínhab felét, szórjuk meg gyümölcsökkel. Erre illesztjük rá a másikat, majd ugyanezt megismételjük.
  5. Minél több rajta a szín és a forma, annál jobb, úgyhogy nyugodtan pakoljuk tele a tetejét málnával, szederrel, ribizlivel, áfonyával. Az összhatás kedvéért tehetünk rá még menta leveleket vagy sótlan pisztáciát.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3031
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 28.

Ajánló

Igazi nyári sláger, használhatunk mindig szezonális gyümölcsöket. Sokan tesznek bele kukoricalisztet, de kiérződik belőle. Ha kellően türelmesek vagyunk és ügyesek, anélkül is jó lesz a lapunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pavlova. Roppanós-édes meringue, vaníliás tejszínhab, rengeteg gyümölcs.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek