Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pavlova torta erdei gyümölcsökkel

Pavlova torta erdei gyümölcsökkel
Pavlova torta erdei gyümölcsökkel
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pavlova. Roppanós-édes meringue, vaníliás tejszínhab, rengeteg gyümölcs.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Igazi nyári sláger, használhatunk mindig szezonális gyümölcsöket.

Sokan tesznek bele kukoricalisztet, de kiérződik belőle. Ha kellően türelmesek vagyunk és ügyesek, anélkül is jó lesz a lapunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 110 fokra.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy nagy, fém tálba tesszük. A vizet és a cukrot lábasba tesszük, beleállítunk egy cukorhőmérőt, és türelmesen várunk, míg eléri a 116 fokot. És ez az a pont, amikor a fehérjéket elektromos habverővel elkezdjük habbá verni. Ha már szép fényes és majdnem késznek nyilvánítjuk, kezdjük el -folyamatos keverés mellett- hozzácsorgatni az akkorra már 119-121 fokos cukorszirupunkat. A térfogata a 2-3 szorosára nő majd, ezért fontos, hogy az elején nagy tálat válasszunk. Kihűlésig folytatjuk a műveletet, akkor jó, ha a tál alja langyos vagy kézmeleg (kb. 10 perc).
  3. Szilikonos sütőpapírra két kupacot halmozunk egymástól viszonylag távolabb. A kupacokat - spatula vagy kanál segítségével- 20 centis korongokká formáljuk. A bátrabbak habzsákból is nyomhatják, sima csöves nyomózsákkal ugyanekkora átmérőjű köröket készítünk, középről kezdjük, és csigavonalban haladunk tovább, míg el nem érjük a kívánt méretet. Előmelegített sütőben addig sütjük őket, míg a tetejükön kéreg képződik és kicsit (nagyon óvatosan!!) megemelve őket, elválnak a sütőpapírtól. 30-40 perc a szintidő. Hagyjuk őket kihűlni.
  4. A tejszínt a 1/2 vanília rúd kikapart magjaival habbá verjük. Cukrot ne adjunk hozzá, a '"tésztánk" már önmagában is elég édes. Fogjuk az egyik gigantikus és naaagyon(!) törékeny meringue-ünket, tetejére halmozzuk a tejszínhab felét, szórjuk meg gyümölcsökkel. Erre illesztjük rá a másikat, majd ugyanezt megismételjük.
  5. Minél több rajta a szín és a forma, annál jobb, úgyhogy nyugodtan pakoljuk tele a tetejét málnával, szederrel, ribizlivel, áfonyával. Az összhatás kedvéért tehetünk rá még menta leveleket vagy sótlan pisztáciát.
  • sütési hőfok: 120°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 404
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hanele

Mióta szakács: 2014.06.04.
13 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
konyha: orosz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejszínes pavlova, gyümölcsös habcsóktorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

320
tojásfehérje 5 db
víz 90 ml
cukor 350 g
habtejszín 350 ml
vanília 0.5 db
erdei gyümölcs mix 20 dkg