Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Patisszon-zabpehely tócsni

Patisszon-zabpehely tócsni
Patisszon-zabpehely tócsni
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cukkinifőzeléket csináltam, és szerettem volna hozzá feltétet... ennél jobbat ki sem találhattam volna :-) frissen ropogós!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Kapor helyett mehet bele akármilyen friss fűszernövény, pl petrezselyem :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nagyszemű zabpelyhet ledaráljuk, olyan durva liszt jellegűre.
  2. A hozzávalókat összekeverjük (kézzel hatékonyabb) a libazsír kivételével, mert az a kisütéshez kell.
  3. A libazsírt teflonlábosban forróra melegítjük, és utána kanállal tesszük bele a masszát. Legyen forró a zsír, úgy kevesebbet vesz fel belőle :-) de vigyázzunk, ne égjen meg... ha nem olyan forró a zsír, akkor viszont jobban átsül a közepe.
  4. Javaslat: amikor megsült az alja a tócsninak, akkor fordítsuk meg, és a sült részét lapítsuk meg egy kicsit, hogy a közepe, ami még nyers, ki tudjon folyni :-) nem muszáj, de én így csináltam, és szuper lett! :-)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 120
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tócsni, patiszonos tócsni, zöldséges tócsni

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

136
patisszon 330 g
zabpehely 80 g
tojás 1 db
tojásfehérje 2 db
fokhagyma 1 gerezd
kapor 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
libazsír 40 g