Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pastéis de Belém Mignon konyhájából

Pastéis de Belém Mignon konyhájából
Pastéis de Belém Mignon konyhájából
48 perc / előkészület: 20 perc főzés: 3 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Napsütést és egy mediterrán nyaralást juttattak eszembe ezek a portugál sütemények, ahogy csábítóan mosolyogtak rám a Stahl magazin különszámában.
Hihetetlenül finom édesség, kötelezően ajánlom kipróbálásra mindenkinek, azonnali szerelem lesz, garantálom!! Alig kell hozzá pár hozzávaló, a végeredmény mégis ellenállhatatlan!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A krémet vaníliás cukorral is ízesíthetjük!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni (kb. 1 óra), közben 12 (kb. tenyérnyi) darabot vágunk sütőpapírból, ezekkel fedjük majd le a tésztakosárkákat az elősütés idejére.
  2. Kivajazzuk egy muffintepsi 12 mélyedését.
  3. Előmelegítjük a sütőt 240 fokra.
  4. A krémhez 1 dl tejet, a cukrot, a vajat és a sót melegítve összeolvasztjuk egy kis edényben.
  5. A lisztet és a maradék 1 dl tejet kézi habverővel simára keverjük. Apránként belekeverjük a meleg, tejes részt, és megvárjuk, hogy langyosra hűljön. Ekkor kézi habverővel elvegyítjük benne a tojássárgákat.
  6. Enyhén lisztes felületen 30x20-es téglalapra nyújtjuk a tésztát, és 12 egyforma részre szeljük. Egyesével enyhén kihúzogatjuk a darabokat, és mindegyikkel kibélelünk egy-egy horpadást a muffintepsiben. (Kicsit nyomkodjuk őket bele a mélyedésekbe, hogy jól kitöltsék a helyet.)
  7. Az előkészített sütőpapírdarabokat összegyűrjük, majd kisimítjuk, így könnyen a tésztakosárkák tetejére tudjuk igazítgatni őket. Nehezéknek mindegyikbe szárazbabot szórunk, majd 10 percre betesszük a sütőbe a muffintepsit.
  8. Az elősütés után leszedjük a kosárkákról a babot és a sütőpapírt, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljenek.
  9. A sütő hőmérsékletét visszavesszük 220 fokra.
  10. Az elősütött tésztakosarakat kb. 3/4-ig töltjük a krémmel, visszatesszük őket a sütőbe, és kb.15 perc alatt készre sütjük. (A tetejüket hagyhatjuk egész bebarnulni is!)
  11. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 669
elküldve: 2
receptkönyvben: 77
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: portugál
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

portugál kosárka, pudingos kosár, portugál aprósüti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Met Petra
Met Petra Sun, 2015-08-23 20:33

Ez Pastéis de Nata. A Pastéis de Belém receptje titkos, és csak Belémben lehet kapni.

691
leveles tészta 30 dkg
tej 2 dl
cukor 10 dkg
vaj 1.5 dkg
1 csipet
finomliszt 2 dkg
tojássárgája 2 db
vaj 1 ek
porcukor 2 ek