r
Nosalty Logó

Pastéis de Belém Mignon konyhájából

Mignon
Pastéis de Belém Mignon konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

691
Kalória
10.9g
Fehérje
81.2g
Szénhidrát
35.8g
Zsír
9.3g
Víz
165.5g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
41.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 691 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2076 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 691 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    107.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1239 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    243.7 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 2076 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni (kb. 1 óra), közben 12 (kb. tenyérnyi) darabot vágunk sütőpapírból, ezekkel fedjük majd le a tésztakosárkákat az elősütés idejére.
  2. Kivajazzuk egy muffintepsi 12 mélyedését.
  3. Előmelegítjük a sütőt 240 fokra.
  4. A krémhez 1 dl tejet, a cukrot, a vajat és a sót melegítve összeolvasztjuk egy kis edényben.
  5. A lisztet és a maradék 1 dl tejet kézi habverővel simára keverjük. Apránként belekeverjük a meleg, tejes részt, és megvárjuk, hogy langyosra hűljön. Ekkor kézi habverővel elvegyítjük benne a tojássárgákat.
  6. Enyhén lisztes felületen 30x20-es téglalapra nyújtjuk a tésztát, és 12 egyforma részre szeljük. Egyesével enyhén kihúzogatjuk a darabokat, és mindegyikkel kibélelünk egy-egy horpadást a muffintepsiben. (Kicsit nyomkodjuk őket bele a mélyedésekbe, hogy jól kitöltsék a helyet.)
  7. Az előkészített sütőpapírdarabokat összegyűrjük, majd kisimítjuk, így könnyen a tésztakosárkák tetejére tudjuk igazítgatni őket. Nehezéknek mindegyikbe szárazbabot szórunk, majd 10 percre betesszük a sütőbe a muffintepsit.
  8. Az elősütés után leszedjük a kosárkákról a babot és a sütőpapírt, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljenek.
  9. A sütő hőmérsékletét visszavesszük 220 fokra.
  10. Az elősütött tésztakosarakat kb. 3/4-ig töltjük a krémmel, visszatesszük őket a sütőbe, és kb.15 perc alatt készre sütjük. (A tetejüket hagyhatjuk egész bebarnulni is!)
  11. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 3 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Napsütést és egy mediterrán nyaralást juttattak eszembe ezek a portugál sütemények, ahogy csábítóan mosolyogtak rám a Stahl magazin különszámában. Hihetetlenül finom édesség, kötelezően ajánlom kipróbálásra mindenkinek, azonnali szerelem lesz, garantálom!! Alig kell hozzá pár hozzávaló, a végeredmény mégis ellenállhatatlan!

Nosalty stories

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek