Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű sajtkrokett

Egyszerű sajtkrokett
Egyszerű sajtkrokett
18 perc / előkészület: 15 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma egy roppant egyszerű, finom és gyors ételt készítettem uzsonnára. Hihetetlen, de a sajt egyáltalán nem folyik szét a forró olajban sütéskor, ajánlom mindenkinek. Bár ez egy kis adag, két felnőtté talán, ezért vagy duplázni érdemes a mennyiséget, vagy egy tartalmasabb leves után kínálni akár csak egy kis mártogatós társaságában vagy egy finom főzelék feltétjeként. Nekem 26 db 3-4 cm nagyságú krokett lett belőle.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Azonnal, bármilyen mártogatóssal, akár sült krumplival vagy krumplipürével, friss salátával vagy párolt rizzsel kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll.
  2. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között rudacskákra sodrunk.
  3. Olajat forrósítunk, és a kroketteket óvatosan beleengedjük a már forró olajba.
  4. Közepes lángon szép világos barnára sütjük. A sütés elején szeretnek összekapaszkodni, ezért jobb, ha egyszerre csak 4-5 darabot sütünk és párszor megmozgatjuk őket.
  5. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 85 657
elküldve: 19
receptkönyvben: 1 483
elkészítve: 122/122
Facebookon megjelent: 2

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

egyszerű sajtropogós, sajtpuffancs trappistából, egyszerű sajtpuffancs

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pertl Mária
Pertl Mária Mon, 2017-12-25 17:55

Sziasztok ! Sütötte valaki frituban? A recept nagyon jól hangzik,én olajsütőben sütném,ha lehet.

Csillamponiszemu
Csillamponiszemu Tue, 2016-09-06 22:28

Ízletes! Nekem szerencsére nem ragadt le, igaz, a biztonság kedvéért végig fölötte álltam és néha megforgattam.

Sz Szilvia
Sz Szilvia Thu, 2016-07-28 14:41

Sziasztok!
Elkészítettem, isteni finom lett! Javaslom, dupla adagnak álljatok neki, mert a szimpla kóstolás gyanánt elfogy!

Niki199488
Niki199488 Wed, 2016-03-02 14:43

Elkészítettem a receptet,nagyon finom lett. Én még egy kis sót is tettem bele. Köszönöm a receptet! :)

Lilla777
Lilla777 Thu, 2015-09-10 23:20

Kedves Andi! Elkészítettem. A korábbi hozzászólások miatt izgultam picit. Megosztom a tapasztalataimat, hátha segítek vele a többieknek, akik a jövőben készítenék. A recept tökéletes! , így ahhoz nincs hozzáfűznivalóm. Az elkészítésnél legyen bő (annyi, ami ellepi), forró (igazán forró) olaj. Egy darabot próbasütöttem. Leragadt, piszkáltam, csak rosszabb lett. A következő adagot úgy tettem bele az olajba, hogy jó szellősen legyenek, így össze nem ragadtak. Figyeltem és akkor piszkáltam alulról villával, amikor kezdett barnulni (akkorra már jó kérge sült, nem tapadt). Hamar elkészül és nagyon finom. Spenóthoz volt feltét. Köszönöm a receptet!

Móna_Bkr
Móna_Bkr Wed, 2015-09-02 13:40

Vidéki lány létemre házi sajtból próbáltam ki és így is nagyon jóóó! :))

laczkovich
laczkovich Sun, 2015-08-23 18:56

Már kétszer elkészítettem, egyszerű és nagyszerű a recept. Másodjára egy kis darált sonkával dúsítottam a párom kérésére, úgy is nagyon finom lett.

atarkoi
atarkoi Tue, 2015-05-26 13:09

huuu! a zabpehely jo otlet, de sztem inkabb zabkorpa?:)) En elkeszitettem a recept alapjan es egy kis csipos piros paprikaval "dusitottam" Nagyon-nagyon szuper lett! Zoldborso fozelek melle lett feltet. Koszi a receptet, jo lesz meg sok mindenhez, mentettem:))

zso2
zso2 / zso2 Thu, 2015-04-02 20:11

Szimpatikus recept.Rögtön dupla adaggal kezdtem,fele füstölt csilis ,fele trappista.Jól sikerült és iszonyat finom.
Köszönöm a receptet

palm10
palm10 Fri, 2015-02-06 11:43

Hmm...most lettem kész vele! Zseniális recept, nagyon köszönöm a megosztást. Csak az elején kell figyelni, mert hajlamos leragadni még a tefal-ban is, a forró olaj ellenére. De szuper, nagyon finom lett. Én vegyesen tettem bele trappistát és füstöltet. Még egyszer köszönöm!

Pandapötty
PM / Pandapötty Tue, 2015-01-27 18:38

Pont a hétvégén készítettem el én is, jók az arányok, és tényleg forró olaj kell hozzá, bármilyen liszttel működik, legutóbb rizslisztet tettem bele, úgy is kitűnő volt.

csaajsziii
csaajsziii Thu, 2014-10-23 19:46

sziasztok! Nekem borzasztóan sikerült. Az első adag úgy leragadt,hogy alig bírtam kisuvickolni. Mádodik adagnál már nem volt vészes, viszont a végeredmény annyira olajos ízű lett (pedig direkt papírtörlőre is rátettem), hogy nagyjából ehetetlen lett. Van rá tippetek, hogy ez mitől lehet? Köszi előre is

Pandapötty
PM / Pandapötty Tue, 2015-01-27 18:34

Ha nagyon olajos ízű lett, az attól van, hogy még nem forró olajban sütötted, és a krokett megszívta magát.
Ha nem tudod, hogy elég meleg-e az olaj, egy ici pici kenyér darabkát dobj az olajba, ha sisteregve sül, akkor jó. Ha meg se moccan, akkor még várj, mert ugyanígy jársz.

Dorka90
Dorka90 Sat, 2014-10-18 15:26

Nekem nagyon szép arany színű krokettek lettek, egyáltalán nem folyt szét, vagy ragadt le. A kinézetüket, csak az ízük múlta felül. :) A barátomnak annyi kifogása volt ellene, hogy így nem folyik a sajt, mint a sima rántott sajtnál. Legközelebb kicsit kevesebb liszttel próbálom, hátha így már az ő tetszését is teljes mértékben elnyeri. Köszi a receptet! :)

Rita0208
Rita0208 Sun, 2014-10-05 13:33

Nagyon szuper recept, már kétszer elkészítettem. Ezután nem fogok rántott sajtot készíteni, csak ilyet! Nagyon finom, köszi a receptet!

b-n
b-n Thu, 2014-09-25 14:15

Nem tudom miért, de nekem leragadt az összes és alig tudtam megforgatni. Lehet, hogy bő(vebb) olajban kellett volna sütnöm? /Igen láttam, hogy 6 dl olajat ír a recept, én nem használtam ennyit, igaz nem is lett annyi adag. / Ettől függetlenül finom, majd még kísérletezem!

szcsandy
szcsandy Sun, 2014-09-14 11:46

A recept fantasztikus. Soha többé nem rántom a sajtot! Bátran próbáljátok ki nem fogtok csalódni! Isteni finom! :)

adusza
adusza Tue, 2014-09-02 11:55

A "Kalória" fülre átváltva látszik, hogy a sütéshez használt bő olajat teljes egészében beleszámolta a rendszer, az tesz ki 2254 kcalt, a többi összetevő pedig csak 602 kcal. Ez a probléma minden olyan receptnél előjön, ahol a készítéshez használt valamelyik összetevőt végül nem fogyasztjuk el.

ádika
ádika Sun, 2014-08-31 15:58

Szia! Az lenne a kérdésem, hogy szerinted liszt helyett zabpelyhet is használhatnék?

951
trappista sajt 30 dkg
tojás 1 db
finomliszt 1 púpozott ek
napraforgó olaj 6 dl