r
Nosalty Logó

Egyszerű sajtkrokett

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Egyszerű sajtkrokett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 69% Zsír
Összesen 951 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 69% Zsír
Összesen 5706 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 69% Zsír
Összesen 644 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 69% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    99.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 951 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 69% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    599.4 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    265 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    189 g
  • Koleszterin
    549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5007.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1980 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    1197 mg
  • Nátrium
    1671 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1022 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    211 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1016 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 5706 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 69% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 644 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll.
  2. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között rudacskákra sodrunk.
  3. Olajat forrósítunk, és a kroketteket óvatosan beleengedjük a már forró olajba.
  4. Közepes lángon szép világos barnára sütjük. A sütés elején szeretnek összekapaszkodni, ezért jobb, ha egyszerre csak 4-5 darabot sütünk és párszor megmozgatjuk őket.
  5. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 145
  • Össznézettség: 97970
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 31.

Ajánló

Azonnal, bármilyen mártogatóssal, akár sült krumplival vagy krumplipürével, friss salátával vagy párolt rizzsel kínáljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszerű sajtkrokett
Andi80_ 380 recept

Ma egy roppant egyszerű, finom és gyors ételt készítettem uzsonnára. Hihetetlen, de a sajt egyáltalán nem folyik szét a forró olajban sütéskor, ajánlom mindenkinek. Bár ez egy kis adag, két felnőtté talán, ezért vagy duplázni érdemes a mennyiséget, vagy egy tartalmasabb leves után kínálni akár csak egy kis mártogatós társaságában vagy egy finom főzelék feltétjeként. Nekem 26 db 3-4 cm nagyságú krokett lett belőle.

Hozzászólások (25)

Törölt felhasználó

Szia! Az lenne a kérdésem, hogy szerinted liszt helyett zabpelyhet is használhatnék?

Imoran Erui

1 adag 2856 Kcal?

adusza

A "Kalória" fülre átváltva látszik, hogy a sütéshez használt b? olajat teljes egészében beleszámolta a rendszer, az tesz ki 2254 kcalt, a többi összetev? pedig csak 602 kcal. Ez a probléma minden olyan receptnél el?jön, ahol a készítéshez használt valamelyik összetev?t végül nem fogyasztjuk el.

debino

Nagyon finom!!!!

Törölt felhasználó

Milyen sajtból csináltad? Nekem szétfolytak....:(

szcsandy

A recept fantasztikus. Soha többé nem rántom a sajtot! Bátran próbáljátok ki nem fogtok csalódni! Isteni finom! :)

Törölt felhasználó

Nem tudom miért, de nekem leragadt az összes és alig tudtam megforgatni. Lehet, hogy b?(vebb) olajban kellett volna sütnöm? /Igen láttam, hogy 6 dl olajat ír a recept, én nem használtam ennyit, igaz nem is lett annyi adag. / Ett?l függetlenül finom, majd még kísérletezem!

Törölt felhasználó

Köszi, igen finom volt. :)

Törölt felhasználó

Nagyon szuper recept, már kétszer elkészítettem. Ezután nem fogok rántott sajtot készíteni, csak ilyet! Nagyon finom, köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Nekem nagyon szép arany szín? krokettek lettek, egyáltalán nem folyt szét, vagy ragadt le. A kinézetüket, csak az ízük múlta felül. :) A barátomnak annyi kifogása volt ellene, hogy így nem folyik a sajt, mint a sima rántott sajtnál. Legközelebb kicsit kevesebb liszttel próbálom, hátha így már az ? tetszését is teljes mértékben elnyeri. Köszi a receptet! :)

Törölt felhasználó

sziasztok! Nekem borzasztóan sikerült. Az els? adag úgy leragadt,hogy alig bírtam kisuvickolni. Mádodik adagnál már nem volt vészes, viszont a végeredmény annyira olajos íz? lett (pedig direkt papírtörl?re is rátettem), hogy nagyjából ehetetlen lett. Van rá tippetek, hogy ez mit?l lehet? Köszi el?re is

PM

Ha nagyon olajos íz? lett, az attól van, hogy még nem forró olajban sütötted, és a krokett megszívta magát. Ha nem tudod, hogy elég meleg-e az olaj, egy ici pici kenyér darabkát dobj az olajba, ha sisteregve sül, akkor jó. Ha meg se moccan, akkor még várj, mert ugyanígy jársz.

PM

Pont a hétvégén készítettem el én is, jók az arányok, és tényleg forró olaj kell hozzá, bármilyen liszttel m?ködik, legutóbb rizslisztet tettem bele, úgy is kit?n? volt.

Törölt felhasználó

Hmm...most lettem kész vele! Zseniális recept, nagyon köszönöm a megosztást. Csak az elején kell figyelni, mert hajlamos leragadni még a tefal-ban is, a forró olaj ellenére. De szuper, nagyon finom lett. Én vegyesen tettem bele trappistát és füstöltet. Még egyszer köszönöm!

szajana

Nagyon finom! :-)

zso2

Szimpatikus recept.Rögtön dupla adaggal kezdtem,fele füstölt csilis ,fele trappista.Jól sikerült és iszonyat finom. Köszönöm a receptet

atarkoi

huuu! a zabpehely jo otlet, de sztem inkabb zabkorpa?:)) En elkeszitettem a recept alapjan es egy kis csipos piros paprikaval "dusitottam" Nagyon-nagyon szuper lett! Zoldborso fozelek melle lett feltet. Koszi a receptet, jo lesz meg sok mindenhez, mentettem:))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek