r
Nosalty Logó

Parasztpizza Mon Chy konyhájából

NS
Parasztpizza Mon Chy konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tészta

A feltét

1213
Kalória
32.4g
Fehérje
67.1g
Szénhidrát
89.6g
Zsír
121.1g
Víz
185.6g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tészta

A feltét

Összesen 1213 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tészta

A feltét

Összesen 4846 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tészta

A feltét

Összesen 336 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    89.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2630.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    1681 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    121.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6470 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6466 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 1213 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.8 g

Zsír

  • Összesen
    358.5 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    743 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10523.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    1282 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1982 mg
  • Nátrium
    6724 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    268.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    484.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25878 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25864 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 4846 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    731.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1798 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1797 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 336 kcal

Elkészítés

A tészta

  1. Az élesztőt langyos víz (vagy tej) felével és egy kevés cukorral megfuttatjuk.
  2. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, majd az élesztő hozzáadásával tésztává dagasztjuk.
  3. Kelesztés nélkül kinyújtjuk, és kivajazott tepsibe tesszük.
  4. Mi mindig túlnyújtjuk a tepsin a tésztát, sajtot teszünk a szélébe, és úgy hajtjuk vissza.

A feltét

  1. Megsütjük a hurkát, majd összekeverjük a tejföllel és ízlés szerint sózzuk, valamint hozzányomunk egy fej fokhagymát (vagy kettőt, ha nagyon szereti az ember).
  2. Erre megy a hagyma, és itt a képen speciel a füstölt kecskesajt (de más sajttal is ki lehet próbálni).
  3. Mehet az egész a sütőbe, és addig sütjük, míg felemelve azt látjuk, hogy az alja picit bebarnult.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Két malackánk bánta, de végre készült újra májas hurka itthon, szóval gondoltam, most közkincsé teszem ezt a receptemet. Az alap sztorija az, hogy nagyon untuk már a rengeteg hurkát, ami tavaly készült, és valamit kezdeni kellett vele, mert sült hurka mérgezésünk volt, így született meg ez a pizzarecept, ami már sok-sok alkalommal el lett készítve és osztatlan sikernek örvend.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek