r
Nosalty Logó

Kenyérlángos erdeigy konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
erdeigy
Kenyérlángos erdeigy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

feltét

Összesen 1508 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

feltét

Összesen 6031 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

feltét

Összesen 306 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4282.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    2824 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1508 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.2 g

Zsír

  • Összesen
    351.8 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17131 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    2471 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    2762 mg
  • Nátrium
    11294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    762.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    916 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    620 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    909 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 6031 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

tészta

feltét

Elkészítés

tészta

  1. Kelesztőtálban 3 dl langyos vízben, pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Összekeverjük 60 dkg liszttel, sóval és az olajjal. Lágy, kézhez nem ragadó tésztát kell kapni. 30 percig kelesztjük.
  3. A tejfölt összekeverjük a fokhagymakrémmel.
  4. A tésztára rátesszük a tejfölös fokhagymát, majd a kolbászt, szalonnát, lila hagymát és végül a reszelt sajtot.
  5. Kb. 160 fokon 20 percig sütjük, majd 180 fokon rápirítjuk a sajtot (kb. 5-10 perc).
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5596
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kenyérlángos erdeigy konyhájából
erdeigy 5 recept

Nővéremtől kaptam ezt a receptet, én pedig módosítottam rajta. Finom, puha tésztája van.

Hozzávalók

tészta

feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek