r
Nosalty Logó

Paradicsomos zöldbab 2.- télire

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerdi
Paradicsomos zöldbab 2.- télire
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1369 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 5477 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 73 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    110.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1480.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1474.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    500 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    675 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    759 micro
  • β-karotin
    6088 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    7966 micro
Összesen 1369 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    440.8 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    197 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    160 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5920.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    1890 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    1343 mg
  • Foszfor
    2078 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380.1 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    128 mg

VÍZ

  • Összesen
    5898.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2189 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    199 mg
  • C vitamin:
    1999 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2699 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1920 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3036 micro
  • β-karotin
    24350 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    180740 micro
  • Lut-zea
    31862 micro
Összesen 5477 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2420 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 73 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott, darabokra vágott zöldbabot fazékba tesszük.
  2. Ráöntjük a paradicsomlét és az olajat.
  3. A zöldfűszereket összekötjük, a tetejére dobjuk, sózzuk. Majd feltesszük főni.
  4. Fedő alatt addig főzzük, míg a zöldbab roppanósra puhul. (Elég sok idő kell neki, a paradicsom miatt.)
  5. Még forrón, alaposan kimosott befőttes üvegekbe szedjük, tetejére pici szalicilt szórunk, lekötjük.
  6. Melegvizes edénybe állítjuk az üvegeket, s a legkisebb lángon kb. 1 óráig dunsztoljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 12742
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 17.

Ajánló

Lehet felezni is az adagot, de ebből a mennyiségből sem lesz sok, úgy 5-6 üveggel. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretjük a zöldbabot, ezért télire is szerettem volna elrakni belőle. A mélyhűtővel próbálkoztam elsőként, de nem őrződött meg az íze. Ezt a receptet Anyukám kapta egy ismerősétől, azóta így őrzöm meg a zöldbab ízét télre. Nagyon finom, roppanós marad és kellemes ízű. Levesnek, főzeléknek kiváló.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

szia Gerdi! Nagyon tetszik ez a zöldbab elrakási mód,utálom ha fagyasztva van,tényleg semmi íze nem marad,és nem is lesz ropogós,de így... Kérdésem: Muszáj úgy dunsztolni?Száraz dunszt nem jó neki?Válaszodat el?re is köszönöm,receptkönyvbe mentve a tipp:) üdv.:Zsuzsi

Gerdi

Szia, Zsuzsi! Nem tudom, hogy viselkedne a szárazdunszt után, azt viszont tudom, ahogy én készítem, soha nem romlott meg. Mivel nem próbáltam, nem is merném ajánlani. Talán egy kisebb adaggal kipróbálhatod, igaz, csak kés?bb derülne ki az eredmény. De kíváncsi lennék:-) Amúgy tényleg finom, mikor kinyitom az üveget, mindig megdézsmálom. Üdv. Meli

Törölt felhasználó

Kedves Meli! Köszi a választ,akkor nincs más hátra,így fogom készíteni én is,nem kísérletezek,nem akarok semmit a kukába tenni:) üdv..Zsuzsi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?