Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklasaláta télire

Céklasaláta télire
Céklasaláta télire
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta teszem el így a céklát télire, családom szerint finomabb, mint a bolti.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát megmossuk, és héjastól puhára főzzük (kb. egy óra). Amikor megfőtt, kihűtjük.
  2. A vizet felforraljuk a cukorral, sóval, ecettel.
  3. A céklát meghámozzuk, felszeleteljük, és az előkészített üvegekbe töltjük.
  4. Minden üveg tetejére egy csipetnyi nátrium-benzoátot teszünk. A kihűlt lével feltöltjük az üvegeket, és lezárjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 740
elküldve: 4
receptkönyvben: 150
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
mikor: mindig
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: vegán
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: befőtt, kompót, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

cékla, télire eltett cékla, cékla télire

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Sat, 2012-10-06 05:10

Tormát nem teszel bele? Jobban tart, s nem kell a vegyszer bele.

Katarina956
Katarina956 Fri, 2012-10-05 22:44

En a ceklat mindig sutom,hejstol,sutoben,utana hamozom,sze,etelem,retegenkent sozom,fokhagymazom,olajat,ecetet ontok ra,igy elell muanyag dobozban a hutoben honapokig.Vajon ezt a receptet is lehetne sult ceklabol kesziteni- koszonom ha tanacsot ad valaki.
katarina

szeag
Sz. Ági / szeag Sat, 2012-10-06 18:11

Egész nyugodtan lehet sült céklából is készíteni. Próbáltam úgy is, ugyanolyan jó, mint főzve.
Ági

periscope
periscope / periscope Fri, 2012-10-05 15:52

Ez a recept épp jókor jött, most gondlkodtam, hogy a megtermelt céklát üvegben tenném el, és ez a recept épp egyszerűnek és nagyszerűnek látszik. Ki lesz próbálva! :-))

szeag
Sz. Ági / szeag Fri, 2012-10-05 20:13

Majd írd meg hogy sikerült. Annyit tudnék javasolni, hogy az üvegeket (és kupakokat ) érdemes mosás után kiforrázni, hogy biztosan sterilek legyenek. Ha ezt megcsinálod, nem lehet baj.
Ági

215
cékla 1.3 kg
víz 1 l
ecet 1 dl
cukor 12 dkg
2 dkg
nátrium-benzoát 1 késhegynyi