Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos virslivel töltött krumpli

Paradicsomos virslivel töltött krumpli
Paradicsomos virslivel töltött krumpli
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy hétköznapi vacsira készült azokból az alapanyagokból, amit a hűtőben és itthol találtam. Nem volt semmi mellé, csak úgy ettük magában. Laktatós, fincsi, hamar kész és olcsó. Jó étvágyat hozzá! :-)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat meghámozzuk, és sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük.
  2. A virsliket felkarikázzuk és fokhagymatörőn átnyomjuk. (Lehet darálni is, vagy nagyon apróra vágni.)
  3. A hagymát felkockázzuk és üvegesre pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a virslit, pár percig pirítjuk, majd ráöntjük a paradicsomlevet. Szórunk rá kevés sót és borsot. Az egészet még kb 6-7 percig rotyogtatjuk.
  4. A kihűlt krumplikat hosszában kettévágjuk, egy kiskanállal a belsejüket kivájjuk.
  5. Előzőleg kiolajozott tepsibe pakoljuk őket és a mélyedésekbe kanalazzuk a paradicsomos-virslis masszát.
  6. Megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28×38 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 575
elküldve: 8
receptkönyvben: 461
elkészítve: 9/21
Facebookon megjelent: 1

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött krumpli, virslivel töltött burgonya, sajtos töltött krumpli

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

874
burgonya 9 db
virsli 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
paradicsomlé 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 5 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál