r
Nosalty Logó

Olasz ricottagombócos spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Olasz ricottagombócos spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A ricottagombócokhoz

A paradicsomos spagettihez

Összesen 700 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A ricottagombócokhoz

A paradicsomos spagettihez

Összesen 3505 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A ricottagombócokhoz

A paradicsomos spagettihez

Összesen 217 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1702.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    168 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    707 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2196 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 700 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.2 g

Zsír

  • Összesen
    100 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8512 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    404 mg
  • Kálcium
    2514 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    498 mg
  • Foszfor
    2606 mg
  • Nátrium
    2439 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    840.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1042 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    772 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1428 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    746 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3533 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    3177 micro
Összesen 3505 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    680 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A ricottagombócokhoz

A paradicsomos spagettihez

Elkészítés

A ricottagombócokhoz

  1. Minden hozzávalót alaposan összekeverünk, majd félretesszük a masszát.

A paradicsomos spagettihez

  1. A spagettinek jól megsózott vizet forralunk, majd a csomagolás utasításai szerint megfőzzük a tésztát.
  2. A paradicsomkonzervet leturmixoljuk. Egy nagy serpenyőben (amihez fedőnk is van) elkezdjük dinsztelni az aprított fokhagymát az olajon. 1-2 perc után hozzáöntjük a paradicsomot, majd fűszerezzük a szószt. Nagyjából 5 percig összefőzzük.
  3. A ricottás masszából közepes gombócokat formálunk. Vizezzük be a kezünket, hogy ne ragadjon rá annyira. A gombócokat az alacsony lángon rotyogó szószba helyezzük, majd, ha az összes belekerült, lefedjük a serpenyőt. 20 percig főzzük a gombócokat, majd forrón, a szósszal együtt a spagettire kanalazzuk.
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1854
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 15.

Receptkategóriák

Olasz ricottagombócos spagetti
Lakos Benedek 277 recept

Fűszeres paradicsomszószban úszik a spagetti, amelynek a tetejére gombócokat helyezünk. De nem ám akármilyen gombócokat, hanem ricottából gyúrt, omlós, légiesen könnyű labdacsokat.

Hozzávalók

A ricottagombócokhoz

A paradicsomos spagettihez

Címlapról ajánljuk

Párizsi, panko, sörtészta – Útmutató az 5 leggyakoribb panírfajtához

Magyarként az ember előszeretettel ránt ki mindent, tulajdonképpen bármit: a panírozás így viszonylag nagy részét teszi ki a konyhában töltött életünknek. Nem árt hát, ha felsőfokon végezzük a különböző húsok, halak és zöldségek bundázását – remélhetőleg a most következő útmutató az összes bennünk maradt kétséget és megválaszolatlan kérdést elűzi majd. Lássuk az 5 leggyakrabban használt panírozási technika minden csínját-bínját.

Lakos Benedek

További cikkek

5 ínycsiklandozó uzsonna, ami forrólevegős sütőben készül

Az uzsonna általában egy egyszerű szendvicset vagy egy gyorsan bekapott kekszet és almát jelent, de az airfryer segítségével ennél sokkal többet is kihozhatunk belőle. A forrólevegős sütővel ugyanis gyorsan és egyszerűen készíthetünk változatos, isteni és tápláló uzsonnákat, amelyeket akár könnyedén magunkkal is vihetünk.