Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótfelfújt fokhagymásan

Spenótfelfújt fokhagymásan
Spenótfelfújt fokhagymásan
30 perc / előkészület: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még régebben kollégám feleségétől kaptam ezt a receptet, most találtam rá, így gyorsan el is készítettem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk, a lisztet átforgatjuk benne, felöntjük tejjel, tehát egy sűrű besamel mártást készítünk.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A besamelt a felengedett spenóttal, a tojások sárgájával, a sóval, borssal, szerecsendióval összemixeljük botmixerrel.
  4. A tojásfehérjehabot a spenótos masszához keverjük és egy kivajazott, morzsával szórt tepsibe öntjük.
  5. A sütőt előmelegítjük, egy nagyobb tepsit félig töltünk vízzel, és a felfújtat ebbe a tepsibe helyezve megsütjük. 
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 111
elküldve: 4
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

parajfelfújt, fokhagymás spenótfelfújt, szerecsendiós parajfelfújt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

362
spenót 45 dkg
vaj 6 dkg
finomliszt 8 dkg
tej 2.5 dl
tojás 5 db
1 tk
szerecsendió 1 kk
bors 1 tk
fokhagyma 3 gerezd
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek