Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos káposzta Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Paradicsomos káposzta Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Paradicsomos káposzta Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tökéletes paradicsomos káposzta titka a nem túl puhára főzött káposztában és a friss paradicsomlében rejlik!!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát külső leveleitől megtisztítjuk, és metéltre vágjuk, megmossuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, és rátesszük a káposztát. Annyi vízzel, ami épp ellepi, feltesszük főni (kb. 20 perc).
  2. Ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel, majoránnával.
  3. Egy kis edénybe kb. 3 ek olajat teszünk, és elkészítjük a rántást: az olajhoz adjuk a lisztet, és világos, zsemleszínű rántást készítünk. Félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd a sűrített paradicsomot is. A tűzre visszatéve egy kicsit átkeverjük, majd fokozatosan adagolva felöntjük a paradicsomlé felével.
  4. Amikor a káposzta megpuhult - ha túl sok víz van alatta, mert a káposzta is levet enged, leöntünk róla - hozzáadjuk a paradicsomos rántást. Közben figyeljük, és ha kell még, a maradék paradicsomléből adagolunk fokozatosan a főzelékhez.
  5. Beállítjuk a megfelelő sűrűséget. Kóstolgatás után még cukorral ízesítjük, és pár perc alatt még egyet forralunk rajta, és elkészültünk. Nálunk leggyakrabban fasírttal fordul elő, viszont szeretem sült oldalassal vagy más sült hússal is.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 108
elküldve: 1
receptkönyvben: 90
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Paradicsomos káposzta fasírttal, paradicsomos káposzta, káposzta főzelék paradicsomosan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Seafalcon
Seafalcon / Seafalcon Sat, 2015-02-21 09:53

Elkészítettem! És hogy még diétásabb legyen, cukor helyett stíviával édesítettem, finom liszt helyett graham liszttel sűrítettem, és egy csavar: lila káposztából készült! Minden más stimmelt!

230
káposzta 1 kg
vöröshagyma 1 közepes db
paradicsomlé 8 dl
sűrített paradicsom 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 ek
napraforgó olaj 5 ek
finomliszt 2 evőkanál
víz 5 dl