Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos káposzta pörkölttel

Paradicsomos káposzta pörkölttel
Paradicsomos káposzta pörkölttel
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc ételem, amit otthon szívesen ettem, aztán az iskolai menzán meglepődve tapasztaltam, hogy milyen rosszul el lehet készíteni. Most a gyerekeim panaszkodtak az iskolai paradicsomos káposztára. Megcsináltam nekik ezt a receptet, és 2 tányérral ettek belőle. 

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk.
  2. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk.
  3. A káposztát négyfelé vágjuk, a torzsáját kivágjuk és vékony szeletekre szeljük.
  4. Egy megfelelő lábosban kiolvasztjuk a szalonnát. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és kicsit dinszteljük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát. Megsózzuk, hozzáadjuk a fűszereket és megkeverjük.
  5. Kevés vizet öntünk rá és fedő alatt pároljuk.
  6. 10 perc múlva, ha már kellőképpen összeesett a káposzta felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
  7. Ha a káposzta megpuhult, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Hozzáadjuk a cukrot.
  8. Ezután megkóstoljuk és ha szükséges, még sózzuk.
  9. Kevés paprikás rántással besűrítjük. Vagy maradék, vagy hozzá készített pörkölttel tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 54 592
elküldve: 1
receptkönyvben: 218
elkészítve: 28/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Joss Beaumont

Mióta szakács: 2009.10.02.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pörkölttel tálalt paradicsomos káposzta, paradicsomos főzelék káposztából, paradicsomos káposzta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

267
káposzta 1 közepes fej
vöröshagyma 1 közepes fej
füstölt szalonna 10 dkg
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
bors 1 tk
babérlevél 1 db
fokhagymapor 1 tk
cukor 2 ek
sűrített paradicsom 300 g
1 ek
napraforgó olaj 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 1 teáskanál