r
Nosalty Logó

Paradicsomos káposzta pörkölttel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Joss Beaumont
Paradicsomos káposzta pörkölttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2122 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    178 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10787 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 267 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    157.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6340.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    4686 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.7 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1423.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    511 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    954 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    483 micro
  • β-karotin
    3214 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    86292 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 2122 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4065 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk.
  2. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk.
  3. A káposztát négyfelé vágjuk, a torzsájátkivágjuk és vékony szeletekre szeljük.
  4. Egy megfelelő lábosban kiolvasztjuk a szalonnát. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és kicsit dinszteljük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát. Megsózzuk, hozzáadjuk a fűszereket és megkeverjük.
  5. Kevés vizet öntünk rá és fedő alatt pároljuk.
  6. 10 perc múlva, ha már kellőképpen összeesett a káposzta felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
  7. Ha a káposzta megpuhult, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Hozzáadjuk a cukrot.
  8. Ezután megkóstoljuk és ha szükséges, még sózzuk.
  9. Kevés paprikás rántással besűrítjük. Vagy maradék, vagy hozzá készített pörkölttel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 75317
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos káposzta pörkölttel
Joss Beaumont 9 recept

Egyik kedvenc ételem, amit otthon szívesen ettem, aztán az iskolai menzán meglepődve tapasztaltam, hogy milyen rosszul el lehet készíteni. Most a gyerekeim panaszkodtak az iskolai paradicsomos káposztára. Megcsináltam nekik ezt a receptet, és 2 tányérral ettek belőle. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?