Nosalty Logó

Paradicsomos és gombás crostini

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
hallie
Paradicsomos és gombás crostini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 524 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1046 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 187 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1592.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 524 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3185.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    782 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    732 mg
  • Nátrium
    1444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 1046 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    459 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a feltéteket készítjük elő.
  2. Paradicsomos feltét:
  3. A paradicsomot felszeleteljük és a magját kikanalazzuk, majd apró kockákra vágjuk.
  4. Beletesszük egy kis tálba, majd az apróra vágott lilahagymát szórjuk rá.
  5. A mozzarella golyóból egy keveset leválasztunk, és apró kockákra vágjuk, majd ez is mehet a paradicsomra és a lilahagymára.
  6. Rátépkedünk még néhány levél friss bazsalikomot , egy csipet sót és borsot teszünk rá, és a végén egy kevés extra szűz olívaolajjal összekeverjük.
  7. Gombás feltét:
  8. A gombákat megmossuk, megtörölgetjük, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk.
  9. Egy tepsibe teszünk sütőpapírt, és egymás mellé fektetjük a gomba szeleteket.
  10. A kakukkfű ágacskáról letépkedjük a kis levelet, és megszórjuk vele a gombákat, hintünk rá frissen őrölt borsot.
  11. A maradék mozzarella golyót rátépkedjük (de a scamorza sajt is nagyon jó) a gombákra, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és mehet a sütőbe. Kb. 220 fokon addig sütjük, míg a mozzarella szép aranybarnára nem sül.
  12. Crostini:
  13. A baugette -et (esetleg cibatta cipót) felvágjuk kb. 1 cm vastag szeletekre.
  14. Egy száraz serpenyőben (vagy akár rácsos serpenyőben) mindkét oldalát megpirítjuk.
  15. Miután papírtörlővel lefedett tányérra tettük őket, a fokhagyma gerezddel vékonyan átdörzsöljük az egyik oldalukat, hogy még pikánsabb legyen a falat. Ha valaki kívánja, kaphat a crostini még egy kis olívaolaj löketet.
  16. Összeállítás:
  17. Asztalra tesszük a crostini szeleteket, a két feltétet, az olívaolajat, sót, borsot és mindenki úgy pakolja meg a saját kis falatkáját, ahogyan szeretné.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1893
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 23.

Ajánló

A fokhagymával történő bedörzsölés nagyon ajánlott. Teljesen más lesz tőle az íze.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

hallie 6 recept

Olasz ebédet terveztem férjemmel, és szerettem volna valami kis előételt is. Bruschetta-ra gondoltam, de mivel nem kaptam hozzá megfelelő kenyeret, maradt a crostini. A férjem nagyon szereti a paradicsomot, én viszont nem, ezért kétféle feltétben gondolkodtam, és ezért választottam a gombát másodikként, ami így elkészítve nagyon, de nagyon finom. A férjem a kettőt egyszerre pakolta a crostinire, így nagyon gyorsan elfogyott minden, és jöhetett a főétel.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek