Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos és gombás crostini

Paradicsomos és gombás crostini
Paradicsomos és gombás crostini
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olasz ebédet terveztem férjemmel, és szerettem volna valami kis előételt is. Bruschetta-ra gondoltam, de mivel nem kaptam hozzá megfelelő kenyeret, maradt a crostini. A férjem nagyon szereti a paradicsomot, én viszont nem, ezért kétféle feltétben gondolkodtam, és ezért választottam a gombát másodikként, ami így elkészítve nagyon, de nagyon finom. A férjem a kettőt egyszerre pakolta a crostinire, így nagyon gyorsan elfogyott minden, és jöhetett a főétel.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A fokhagymával történő bedörzsölés nagyon ajánlott. Teljesen más lesz tőle az íze.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a feltéteket készítjük elő.

Paradicsomos feltét:

  1. A paradicsomot felszeleteljük és a magját kikanalazzuk, majd apró kockákra vágjuk.
  2. Beletesszük egy kis tálba, majd az apróra vágott lilahagymát szórjuk rá.
  3. A mozzarella golyóból egy keveset leválasztunk, és apró kockákra vágjuk, majd ez is mehet a paradicsomra és a lilahagymára.
  4. Rátépkedünk még néhány levél friss bazsalikomot , egy csipet sót és borsot teszünk rá, és a végén egy kevés extra szűz olívaolajjal összekeverjük.

Gombás feltét:

  1. A gombákat megmossuk, megtörölgetjük, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk.
  2. Egy tepsibe teszünk sütőpapírt, és egymás mellé fektetjük a gomba szeleteket.
  3. A kakukkfű ágacskáról letépkedjük a kis levelet, és megszórjuk vele a gombákat, hintünk rá frissen őrölt borsot.
  4. A maradék mozzarella golyót rátépkedjük (de a scamorza sajt is nagyon jó) a gombákra, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és mehet a sütőbe. Kb. 220 fokon addig sütjük, míg a mozzarella szép aranybarnára nem sül. 

Crostini:

  1. A baugette -et (esetleg cibatta cipót) felvágjuk kb. 1 cm vastag szeletekre.
  2. Egy száraz serpenyőben (vagy akár rácsos serpenyőben) mindkét oldalát megpirítjuk.
  3. Miután papírtörlővel lefedett tányérra tettük őket, a fokhagyma gerezddel vékonyan átdörzsöljük az egyik oldalukat, hogy még pikánsabb legyen a falat. Ha valaki kívánja, kaphat a crostini még egy kis olívaolaj löketet. 

Összeállítás:

  1. Asztalra tesszük a crostini szeleteket, a két feltétet, az olívaolajat, sót, borsot és mindenki úgy pakolja meg a saját kis falatkáját, ahogyan szeretné.
  • sütési hőfok: 220°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 801
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

hallie

Mióta szakács: 2012.10.15.
6 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
konyha: olasz
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

fokhagymás bagett paradicsomos feltéttel, ropogós gombás bagett, bruschetta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

520
bagett 20 dkg
gomba 3 közepes db
lila hagyma 0.5 közepes fej
mozzarella 10 dkg
paradicsom 1 db
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 1 gerezd
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint