r
Nosalty Logó

Bruschetta friss paradicsomból

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
cirpi
Bruschetta friss paradicsomból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 847 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1438.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    788 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    1070 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2877.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    540 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    1576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    312 micro
  • β-karotin
    2141 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 847 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    1273 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat és a kaliforniai paprika negyed részét apró, kb. 1 centiskockákra vágjuk, és egy közepes tálba szórjuk. A legjobb különböző színű (piros, sárga, narancs, fekete, zöld) paradicsomokból, akkor brutális étvágygerjesztő színkavalkád lesz a vége.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, majdfelaprítjuk vagy lereszeljük. Ez is mehet a paradicsom és a paprikamellé a tálba.
  3. Jöhetnek a bazsalikomlevelek. Mindenképp friss bazsalikomot használjunk, összehasonlíthatatlan a szárított nyolcad unokatestvérével. A leveleketösszecsavarjuk, és úgy vagdaljuk pici darabkákra. Isteni illata van, mehet ez is a paradicsomos tálba.
  4. Meglöttyintjük az egészet egy pici olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk, és reszelünk rá egy kis friss parmezán sajtot. Ez nálunk mindig van a hűtőben, mert sokáig jó, és nagyon sokféle ételhez lehet használni!
  5. A tálban összekeverjük az illatos, finom zöldségeinket, és magukra hagyjuk őket 2 percig, hogy összebarátkozzon a fokhagyma és a bazsalikom a többi aprított finomsággal.
  6. Addig megcsináljuk a pirítósokat. Kb. 2 evőanál olívaolajat öntünk egy serpenyőbe, majd ha már meleg, beletesszük a szikkadt kenyérszeleteket. Ezek magukba szívnak egy keveset a finom olívaolajból, miközben gyorsan aranybarnára pirulnak.
  7. A másik oldalukat is megpirítjuk. A legjobb rozskenyérből vagy bagettből csinálni, de egyszerű fehérkenyérből is isteni! És nem mellékesen ez a legjobb módszer, hogy konstruktív módon szabaduljunk meg a polconárválkodó száraz kenyérdarabkáktól. Ha be akarok durvulni, és 3 napon belül nincs kilátásban randi, akkor fokhagymával még bedörzsölöm a kész pirítósokat!
  8. A pirított kenyerekre rápakolok 1-1 szép kupacot a zöldségekből, és már ehetünk is!
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 24437
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 18.

Ajánló

Isteni, energiakímélő expressz vacsi fáradt hétköznap estékre, mikor szívesen huppanok le egy pohár bor és némi ennivaló kíséretében a fűszer illatú, fülledt levegőjű teraszunkra, hogy kicsit kiszellőztessem az agyamat egy végiggürizett nap végén. De tökéletes reggeli lusta vasárnap reggeleken is, amikor a reggeli kávé is fél órán keresztül készül.

Receptkategóriák

Nálunk az első lakáskertes paradicsomszüret rituális étele a friss paradicsomból készült bruschetta, vagyis pirítós egy kis extrával. Mikor először termesztettünk itthon narancs és sárga színű koktélparadicsomot, és kezdett gyorsabban teremni, mint ahogy meg tudtuk volna enni, akkor próbáltam ki először ezt a receptet, azóta rendszeresen csinálom olyan hétköznapi, fáradt estéken, amikor 5 percnél többet nem szeretnék rászánni a vacsi készítésre. Nem mellesleg legálisan pucolhatom el vele a száraz kenyérmaradékokat, hiszen a pirítóshoz ezek ideálisak. Paradicsom szezonban a legjobb elkészíteni finom, friss piaci vagy saját paradicsomból. Mi a lakáskertünkben sokat termesztünk, mert könnyen gondozható, nagyon barátságos és hálás kis zöldség. A saját termesztésű, vagy szezonban vásárolt piaci paradicsom íze összehasonlíthatatlan a multikban vett sápatag bogyóéval. Persze azt sem szégyen enni, mi is ráfanyalodunk néha. :) Próbáljátok ki, szeretni fogjátok! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek