r
Nosalty Logó

Paradicsomos-baconös farfalle

Sheilagold
Paradicsomos-baconös farfalle
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

687
Kalória
20.4g
Fehérje
72.8g
Szénhidrátok
35.7g
Zsír
283.7g
Víz
33.7g
Koleszterin
7.2g
Rost
11.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 687 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 687 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1903 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    1345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    283.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    848 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 687 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1903 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    1345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    283.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    848 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 687 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6068 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

  1. Tegyünk fel vizet forrni a tésztának, egy kicsi olajjal és csipet sóval. Egy mélyebb serpenyőt válasszunk a szósz elkészítésére, és tegyünk bele egy kis kókuszzsírt, vagy bármilyen zsiradékot.
  2. Vágjuk fel apró kockákra a vöröshagymát, vékony szeletekre az újhagymát (az egészet szeleteljük fel). Majd egyben a kétféle hagymát süssük üvegesre az olajon. Közben szeleteljük fel vékony csíkokra a bacont.
  3. A szeletelt bacont is rakjuk a serpenyőbe, és várjuk meg, amíg összefonnyad a bacon is, közben pedig ha felforrt a víz, rakjuk fel a tésztát is főni. A serpenyőnkbe öntsük bele a paradicsomszószt, ha túl sűrű, hígíthatjuk egy kevés vízzel. Sózzuk és borsozzuk meg, közben pedig a bazsalikomleveleket szeleteljük vagy kockázzuk fel, és dobjuk a szószba. Hagyjuk, hogy közepes lángon összeérjen a szósz.
  4. Szűrjük le a tésztát (akkor jó, ha al dente), és öntsük a serpenyőbe a szószra, jól forgassuk át, és vegyük egy picit magasabbra a hőfokot alatta.
  5. Adjunk pár percet neki, közben kavargassuk lassan, hogy le ne égjen, hagyjuk, hogy jól átjárja a szósz a tésztát, és összeérjenek az ízek. Ha kész, akkor tálaljuk. Aki szeretne, egy kis parmezánt vagy trappistát reszelhet a tetejére.
  6. A következő lépés az, hogy jó étvággyal tessék nekiesni! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Mikor még a városban laktam, kiélveztem a házhoz rendelés varázsát, és az egyik pizzériából rendeltem Farfalle Amatriciana-t. A közismert verziótól kicsit eltért, de finom volt. Úgyhogy itthon is elkészítettem ezt a rendkívül egyszerű és gyors verziót. Isteni hétköznap estékre, amikor kiéhezve ér haza az ember, de meleget szeretne enni. :)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...