Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos-baconös farfalle

Paradicsomos-baconös farfalle
Paradicsomos-baconös farfalle
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor még a városban laktam, kiélveztem a házhoz rendelés varázsát, és az egyik pizzériából rendeltem Farfalle Amatriciana-t. A közismert verziótól kicsit eltért, de finom volt. Úgyhogy itthon is elkészítettem ezt a rendkívül egyszerű és gyors verziót.

Isteni hétköznap estékre, amikor kiéhezve ér haza az ember, de meleget szeretne enni. :)

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Bármilyen tésztafajta jó persze, de nekem a farfalle és penne tésztákkal ízlett a legjobban.

A fokhagymát nem felejtettem ki, egyszerűen csak nem kell bele. :P

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyünk fel vizet forrni a tésztának, egy kicsi olajjal és csipet sóval. Egy mélyebb serpenyőt válasszunk a szósz elkészítésére, és tegyünk bele egy kis kókuszzsírt, vagy bármilyen zsiradékot.
  2. Vágjuk fel apró kockákra a vöröshagymát, vékony szeletekre az újhagymát (az egészet szeleteljük fel). Majd egyben a kétféle hagymát süssük üvegesre az olajon. Közben szeleteljük fel vékony csíkokra a bacont.
  3. A szeletelt bacont is rakjuk a serpenyőbe, és várjuk meg, amíg összefonnyad a bacon is, közben pedig ha felforrt a víz, rakjuk fel a tésztát is főni. A serpenyőnkbe öntsük bele a paradicsomszószt, ha túl sűrű, hígíthatjuk egy kevés vízzel. Sózzuk és borsozzuk meg, közben pedig a bazsalikomleveleket szeleteljük vagy kockázzuk fel, és dobjuk a szószba. Hagyjuk, hogy közepes lángon összeérjen a szósz.
  4. Szűrjük le a tésztát (akkor jó, ha al dente), és öntsük a serpenyőbe a szószra, jól forgassuk át, és vegyük egy picit magasabbra a hőfokot alatta.
  5. Adjunk pár percet neki, közben kavargassuk lassan, hogy le ne égjen, hagyjuk, hogy jól átjárja a szósz a tésztát, és összeérjenek az ízek. Ha kész, akkor tálaljuk. Aki szeretne, egy kis parmezánt vagy trappistát reszelhet a tetejére.
  6. A következő lépés az, hogy jó étvággyal tessék nekiesni! :)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 697
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sheilagold

Mióta szakács: 2015.10.11.
8 recept

receptjellemzők

adag: 1 főre
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Amatriciana gyors és egyszerű verziója

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

695
kókuszzsír 1 ek
vöröshagyma 0.5 kis db
újhagyma 1 közepes db
bacon 3 szelet
paradicsomszósz 20 dkg
bazsalikom 3 levél
farfalle 75 g
1 csipet
bors 0 ízlés szerint