Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spagetti muffin

Spagetti muffin
Spagetti muffin
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van aki bizarrnak tartja az ötletet, de valójában egy egyszerű sült tésztáról van szó, partifalat formában.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spagettit forró, sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük majd muffin formákba töltjük. Én az apró muffin tepsit javaslom ehhez az ételhez. A szilikonformát papírral sem kell kibélelni, jól ki lehet belőle forgatni a muffinokat.
  2. Míg a tészta fől, az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, ráöntjük a paradicsomszószt és a tejszínt, majd a fűszereket. Egyszer felforraljuk, és ha szükséges, adunk hozzá vizet, hogy folyékony legyen. Kb. 200-250 ml, teljesen folyékony szószra lesz szükség.
  3. A szószt hagyjuk hűlni, majd beleütünk két tojást, jól elkeverjük, majd a muffinokra öntjük. Akkor jó, ha ellepi a kupacokat.
  4. A muffinokat megszórjuk reszelt sajttal, majd 180°C fokos sütőben 20 percet sütjük őket.
  5. A kész muffinokat kinyomjuk a formából, és sonkával, paradicsommal, olajbogyóval díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 875
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Rekalein

Mióta szakács: 2014.02.09.
27 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

spagetti falatok, sült spagetti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kagnus
kagnus Sat, 2014-05-10 12:10

Nagyon nagyon tetszik a recept. Egyetlen kérdésem lenne: A főzőtejszínt kihagyhatnám? Köszönöm szépen előre is a segítséget.

rekalein
Rekalein / rekalein Sat, 2014-05-10 12:36

Szerintem igen, én azért teszem bele, mert nem szeretem a tömény paradicsomszószt. Viszont arra ügyelj, hogy a szósz ne legyen túl sűrű, hogy jól "bekússzon" a tésztahalmok közé, különben nem maradnak egyben. Én tejjel szoktam higítani, ha túl sűrű, de gondolom vízzel is tökéletesen megoldható a dolog.

kagnus
kagnus Sat, 2014-05-10 12:47

Nagyon szépen köszönöm a gyors és hasznos válaszod.

456
spagetti tészta 250 g
paradicsomszósz 8 ek
vöröshagyma 0.5 kis db
főzőtejszín 150 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
tojás 2 db
napraforgó olaj 2 ek
grana padano 100 g